Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-12-2017 16:13   Güncelleme : 01-12-2017 16:13

Nejdet Güneysu: Kamu’da Ücretli, Taşeron Ve Sözleşmeli Personel Kargaşasına Son Verilmelidir

Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Nejdet Güneysu Kamuda Çalışan Ücretli, Taşoren ve Sözleşmeli Personel ile ilgili şunları söyledi.

Nejdet Güneysu: Kamu’da Ücretli, Taşeron Ve Sözleşmeli Personel  Kargaşasına Son Verilmelidir

İki yılı aşkın süredir kamuoyunun gündeminde olan taşeronların kadroya geçirilmesine yönelik çalışmaların olduğunu beyan eden Nejdet Güneysu, “İlk itirazımız buraya, taşeronların kadroya geçişine değil kamuda görev yapan 4/B ve 4/C’lilerin, KİT’lerdeki memur işi yapan işçilerin de dâhil olduğu şekilde kadroya geçiş düzenlemesine ihtiyaç var. Kadroya geçiş beklentisi içerisinde olan ve bu beklentileri siyaset ve bürokrasi tarafından da ‘haklı’ ilan edilen kitleler var. Durum bu iken tam iki yıldır farklı dozda işçi mi olacaklar, kamu görevlisi mi sayılacaklar tartışması, çalışması ve çatışması yürütülüyor.? Kamuda taşeron uygulamasının sona erdirilmesi yetmez Kamu İşverenini taşeron patron konumuna getiren geçici ve sözleşmeli istihdam ile vekil, ek ders ücreti karşılığı gibi uygulamaların da tarih olması ve mevcutta bu uygulama kapsamında istihdam edilenlerin kadroya geçiş kapsamına dâhil olması gerekir” şeklinde konuştu.

Nejdet Güneysu, MEB’in ücretli öğretmen açıklaması hakkında işe şunları söyledi: “Biz, kamuda taşeron sistemine son verme iradesini, 4/C’lilerin, 4/B’lilerin kadroya geçiş hedefini, KİT’lerdeki işçilerden memurlar tarafından yürütülmesi gereken işleri görenlerin kamu görevlisi olması gerekliliğini hem toplu sözleşme hem de KPDK zemininde masaya taşıyoruz. Yüksek emek gerektiren, yüksek fedakarlık gerektiren öğretmenliği 5 yıl boyunca düşük ücretle yapması için insanlara motivasyon üretmenin, hem öğretmenlere, hem öğrencilere, hem eğitime hem de ülkeye yarar mı zarar mı getireceğini iyi düşünmek gerek.” 

İlimizde yapılan Norm Fazlası Öğretmenlerimizin isteğe bağlı yer değiştirmelerine de değinen Nejdet Güneysu; Norm fazlası atamalarda isteğe bağlılık esas alınmalıdır. İstek dışı zorunlu atamalar öğretmenlerimizi mağdur etmekte, aile bütünlüğünü bozmaktadır. İlçe içi merkezden köylere ve ilçeler arası norm fazlası öğretmenlerin zorunlu atamaları yapılmamalıdır. Okullarımızda normlar belirlenirken seçilen dersler mutlaka dikkate alınmalıdır.

adminadmin