Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-08-2017 15:07   Güncelleme : 29-08-2017 15:07

Nejdet Güneysu: Sayın Valimizinin Milli Eğitim İle İlgili Tavsiyeleri Doğru Anlaşılmalı

Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu Samsun Valisi Kaymak’ın yaptığı konuşmayla alakalı bir basın açıklaması yaptı.

Nejdet Güneysu: Sayın Valimizinin Milli Eğitim İle İlgili Tavsiyeleri Doğru Anlaşılmalı

Güneysu yaptığı açıklamada, “Samsun Valisi Osman Kaymak, Milli Eğitim Müdürlüğünün Okul müdürlerine yönelik gerçekleşen ‘Yönetici Akademisi’ programında bir konuşma yapmış ve bu konuşmada sayın vali tamamen iyi niyet, içinde okul idarecilerine tavsiyelerde bulunmuş. Şehre yeni gelen samimi, içten halkın içinden olan sayın valinin, hedef gösterilmek istendiğini düşünüyoruz. O toplantıya katılan okul idarecilerine konuyla ilgili izlenim ve düşüncelerini sorduğumuzda konuşmanın bilerek farklı mecralara çekilmek istediği kanaatine vardık. Bir vali öğretmenlere “Çocukları dövebilirsiniz, bu olaylardan dolayı gelecek şikâyetleri biz hallederiz” demez, diyemez.

Sayın Vali, Eğitim sisteminin güçlenmesi, çocukların geleceğe hazırlanması için iyi insan ve iyi vatandaş yetiştirmenin önemi üzerinde durmuş. Okul idarecilerine “veliyle, öğrenciyle ve öğretmenle iletişim halinde olun. Kurumunuzun paydaşlarından uzak olmayın. Ne kadar uzak olursanız o kadar sıkıntı ve problemle karşılaşırsınız” demiş.

Sayın Vali “Çocukları koruyun, sevin, başlarını okşayın, şiddetten uzak tutun, sosyalleştirin, geleceğe iyi bir eğitimle hazırlayın, disiplinli olun, şiddetten uzak durun, aileler, öğretmenler el ele verin. Çocuğun ruhsal ve fiziki gelişimini etkileyecek davranışlarda bulunmayın” tavsiyelerinde bulunmuş, kendi Eğitim hayatından örnekler vererek Okul Yöneticilerine yol göstermiş, nasihat etmiş ; “gerekeni yaparım”  demiş.

Okuluna öğrencisine hâkim, öğrencileri koruyan kollayan, velileriyle iyi bir diyalog kuran okul müdüründen, İyi bir yönetici profilinden bahsetmiş. Çocuğun hayati anlamda zarar görmemesi, kötü alışkanlıklara, olaylara bulaşmaması için ufaktan kızılabilir diyerek disipline dikkat çekmiş. Yani bir ana, bir baba şevkatiyle.

Toplantıya katılan okul müdürleri Sayın valinin konuşmasından yeterince istifade ettiklerini; Çok olumlu bir konuşma olduğunu; gelecek dönemde Eğitim Kurumlarında İdareci, Öğretmen ve Veli diyaloguna önemli katkıda bulunacaklarını ifade ettiler.

İlimize yeni atanan sayın valimizin yeni Türkiye yolunda şehrimize güzel hizmetler yapacağına inanıyoruz. Bu bağlamda birkaç gündür gündemi meşgul eden olumsuz haberlerin Sayın valinin konuşmasının bütünlüğündeki tavsiyelerin doğru anlaşılmamasından ve mecraından saptırıldığından kaynaklanmaktadır.”dedi.

adminadmin