Eğitim
Giriş Tarihi : 02-02-2018 11:29   Güncelleme : 02-02-2018 11:29

Okullarda tablet yerine bilgisayar dağıtılacak!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, kodlama derslerinin öğrencilere uygulamaları olarak gösterilmesi ve öğrencilerin dersleri pekiştirebilmesi için tablet yerine bilgisayar dağıtacaklarını belirtti.

Okullarda tablet yerine bilgisayar dağıtılacak!

ŞU ANDA TASARI OLARAK

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere belirlemiş olduğu pilot illerde tablet dağıtarak öğrencilere destek olmuş ve bu konuda çalışmaların devam edeceği sinyalleri de verilmişti.

Geçtiğimiz günlerde Türk Eğitim Derneği'nin 90. kuruluş yılı nedeni ile derneğe katılan İsmet Yılmaz, konuşma yaparken yeni planlardan bahsetti.

İlk öğretim çağından itibaren çocukların kodlama dersine giriş yapmaları ve bu konuda kendilerini geliştirerek kodlama derslerini sevmeleri için çalışmaların yapıldığı belirtilirken, kodlama derslerinin uygulamalı olarak işlenebilmesi için tablet yerine klavye + mouse ekipmanları ile birlikte bilgisayarı dağıtmak istediklerini belirtti.

Fatih Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda ayrıca ilerleyen dönemlerde diğer ilkokulları, mesleki eğitim okulları ve özel eğitim kurumlarını da bu projeye dahil edeceklerini belirtti. Şuanda dağıtılması planlanan bilgisayarların ise sistem gereksinimleri bilinmiyor.

DAĞITILACAK PC'LERİN ÖZELLİKLERİ

Okullarda dağıtılacak bilgisayarlardaki maksimum sistemin 2000 TL civarında olacağı öngörülüyor.

Kodlama yapabilmek için sistemin içerisine takılması gereken minimum parçaların GTX 1050 ekran kartına sahip modeller olması gerektiği belirtiliyor.

 

adminadmin