OMÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Topluluğu Akademik Danışmanları Arş. Gör. Yıldıray Karadağ’ın öncülüğünde topluluk başkanı İsmail Şimşek, topluluk başkan yardımcıları Duygum Çağla Avcı ve Şenol Kabak’ın yoğun çabaları ile Vezirköprü ilçesindeki Başalan İlkokulunu yenileme çalışması gerçekleştirdi.
Öğrencilerin gönüllü katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik ile Vezirköprü ilçesinin Başalan Köyü İlkokulu’na kitap, kitaplık, masa, sandalye ve kırtasiye malzemeleri desteği sağlandı.
Asıl önemlisi ise Başalan Köyü ilkokulu’nun iç ve dış cephe boyasının yenilenmesi, okulun eksik olan kütüphanesinin oluşturulması, sınıf ve koridorlara duvar resimlerinin çizilmesi, sıraların zımparalanması, bakımı ve verniklenmesi gibi oldukça yorucu ve zahmetli işlerin öğrenciler tarafından hep birlikte yapılması ve danışmanları Arş. Gör. Yıldıray Karadağ öncülüğünde gerçekleştirilmesiydi.
Tamir ve bakım işleri ile eş zamanlı olarak topluluk öğrencileri, okul öğrencileri ve çevre köylerden gelen diğer ilk ve ortaokul öğrencileri ile birlikte eğitim atölyeleri düzenlendi ve çeşitli oyunlarla etkinlik tamamlandı.
Bu faaliyetlerde Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serpil Sürmeli, Arş. Gör. Orhan Ünal, Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Arş. Gör. Eyüp Koçak ile Resim İş Eğitimi ABD, Sınıf Öğretmenliği ABD, Okul Öncesi Öğretmenliği ABD öğretmenliği öğrencileri görev almış olup Teknisyen Mustafa Demir’in teknik d, , sınıf öğretmenliği ve okul öncesi öğretmenliği öğrencileri görev almış olup, Mustafa Demir de bu çalışmalara teknik destek sağladı.
Başalan Köyü İlkokulu’nda yapılan faaliyetlerle ilgili olarak kısa bir açıklama yapan topluluk danışmanı Arş. Gör. Yıldıray Karadağ; “bu tür etkinliklerin öğretmen adayı üniversitemiz öğrencileri için çok iyi bir motivasyon kaynağı olduğunu, köylerde öğretmenlik yapmanın nasıl bir şey olduğunu; bunu yaparken öğrencilerimizin gelecek yıllarda kendilerini buralarda nasıl hayal ettiklerini, bu tür yerlerde görev aldıklarında kendi okullarını nasıl değiştirebileceklerini, eksik-gedik varsa bunların sosyal sorumluluk projeleri ile nasıl giderilebileceğini görmüş oldular. Ayrıca okulun tamir bakım süreci esnasında gerçekleştirilen etkinliklerle de bir köy çocuğunun hayatına nasıl dokunulabileceğini, onlara olumlu yönde nasıl örnek olunabileceğini ve gelecekte meslek seçiminde onlara nasıl bir kolaylık sağlayabileceklerini yakından birebir yaşayarak görmüş oldular” dedi.