Eğitim
Giriş Tarihi : 22-09-2022 15:17   Güncelleme : 22-09-2022 15:17

OMÜ’de atanamayan Dekanlar krizi

Resmi Gazete’de yayınlanan kararname ile 26 Temmuz 2022 tarihinden itibaren 15 üniversitedeki Fen-Edebiyat Fakülteleri kapatıldı.

OMÜ’de atanamayan Dekanlar krizi

Bununla beraber 15 üniversitede de İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi kuruldu.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi de kapatılırken yerine Fen Fakültesi ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi adı altında iki yeni fakülte kuruldu.

Kuruldu kurulmasına ama yeni fakültelere iki ay geçmesine rağmen iki fakülteye da henüz dekan atamaları yapılamadı.

İki fakülte de şu anda rektör yardımcılarının uhdesinde yönetiliyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Ünal Yavuz’un Toplam 85 profesörün görev yaptığı fakültelerden bu göreve layık iki dekan bulunamayarak hala atama yapamaması yönetim zafiyeti olarak değerlendirilirken fakültelerin işleyişinde çok önemli bir yere sahip olan kurulların da yeni yeni kurulması ayrı bir eleştiri konusu oluyor.

3 Ekim Pazartesi günü derslerin başlayacağı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Üniversitesi’nde öğrencilerin sorunlarını dinleyecek, fakültelerin bilimsel anlamda atılım yapmasını sağlayacak bir yöneticinin bulunamaması büyük bir eksiklik olarak değerlendiriliyor.

Gelen haberler arasında Üniversite Rektörü Yavuz Ünal’ın bir süre daha dekan ataması yapmayacağı ve rektör yardımcıları ile devam edeceği de yer alıyor.

Eğitim çevrelerinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin böyle bir yönetim anlayışına mahkum olmaması gerektiği de konuşuluyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN