Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-09-2022 10:26   Güncelleme : 28-09-2022 10:26

Omü’de İleri Ders Görevlendirme Skandalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi müfredata apar topar koymuş olduğu İleri İngilizce için Fakültelerde yeterli eğitimci bulamadığı için İngilizce dersi için başka branşlardan araştırma görevlisi olarak çalışan ve doktorasını tamamlamayan personeli görevlendiriyor.

Omü’de İleri Ders Görevlendirme Skandalı

OMÜ Rektörü Yavuz Ünal’ın öğrencilere B1 seviyesinde İngilizce eğitimi vermek için hiçbir hazırlık olmadan ve yeterli sayıda eğitimci bulunmadan bölüm müfredatlarına apar topar ileri İngilizce dersi koydurduğunu daha önceki haberlerimizde belirtmiştik.

Rektör Ünal, İleri İngilizce dersi verdirmek için İngilizce branşından olmayan araştırma görevlilerini ve hatta doktora öğrencilerini görevlendirmesi skandal olarak değerlendirdi.

YÖK mevzuatına göre doktorasını bitiren araştırma görevlileri ihtiyaç olması durumunda 13 saate kadar lisans dersi yürütebilirler.

Ancak Rektör Ünal yönetimi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitiminde araştırma görevlisi olarak çalışan ve doktora eğitimine yeni başlayan R.İ.D. ye 20 saat ders vererek yeni bir skandala imza attı.

Üstelik R.İ.D. ders verme koşullarını sağlamadığında ders başka bir öğretim üyesinin üzerine gözükecek.

Bu son gelişme hesap kitap yapmadan dersin müfredatlar konulduğunun ve bu konuda en büyük zararı öğrencilerin çekeceğinin açık bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN