Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-07-2021 14:40   Güncelleme : 29-07-2021 14:40

OMÜ’lü Öğrencilere AFAD’dan Temel Köpek Eğitimi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Uluslararası Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (UKIFED) iş birliğinde düzenlenen "Köpek Eğitmenliği Eğitimi Sertifika Kursu" başladı.

OMÜ’lü Öğrencilere AFAD’dan Temel Köpek Eğitimi

OMÜ Kurupelit Yerleşkesi'ndeki Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen ve 36 kişinin katıldığı eğitimde kursiyerlere köpek psikolojisi, köpek temel eğitimleri, itaat eğitimleri, arama ve kurtarma bilgileri teorik ve uygulamalı olarak veriliyor.

“Eğitim katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü”

26-31 Temmuz 2021 tarihlerini kapsayan eğitim katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, eğitim alanına ziyarette bulunarak uzman eğitmen Boran Aydın ve ekibiyle bir araya geldi. Daha sonra katılımcılarla sohbet eden Rektör Ünal, eğitimin önemi ve üniversiteye katkısından bahsetti.

Rektör Ünal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen ve alanında uzman eğitimcilerle gerçekleştirilen eğitim, üniversitemizin Köpek Eğitimi ve Arama Kurtarma çalışmalarında ön plana çıkmasına katkı sağlayacak.”

“Katılanların her şeyden önce hayvansever kişiler olması gerekiyor”

Eğitimle ilgili açıklamalarda bulunan UKIFED Başkanı ve kurs eğitmeni Boran Aydın, sertifika programına katılanların her şeyden önce hayvansever kişiler olması gerektiğini söyledi.

Katılımcılara 48 saat ders verileceğini, başarılı olanların köpek eğitmeni sertifikası alacağını belirten Aydın, "Köpek eğitmenliği eğitimi sabır, sevgi ve disiplin gerektirir. Köpeklerin psikolojisini ve davranışlarını çok iyi bilmeleri gerekiyor. Hayvan sevgisi olmayan birinin bunu başarması çok zor. Kurslarda alan ve şahıs koruma, arama kurtarma, iz takibi, terapi köpeği eğitimi gibi branşlarda eğitim veriyoruz." dedi.

Kursa katılan hemşire Elif Sağlam da özellikle deprem, göçük, heyelan gibi durumlarda arama kurtarma faaliyetlerinde bulunmak, bu alanlarda köpeklerden yararlanmak amacıyla eğitimlere katıldığını kaydetti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN