Samsun Haber
Giriş Tarihi : 11-01-2021 08:18   Güncelleme : 11-01-2021 08:18

Ömür Dediğin Samsun’da

TRT " Ömür Dediğin adlı programın yayın ekibi; bir çekim yapmak üzere Samsun' un Ondokzmayıs ilçesine geldi.

Ömür Dediğin Samsun’da

Ondokuzmayıs ilçesinin Engiz Mahallesi' nde; Kültür Bakanlığı Halk Şairi Alaeddin DURSUN ile, eşi Havva Kaya Dursun' un evlerini ziyaret eden TRT  Ekibi," Ömür Dediğin "adlı bir prorgam çekimi gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili olarak; sosyal bir paylaşım sitesinde yaptığı açıklamada Alaeddin Dursun şunları söyledi :

" Trt Haber Ömür Dediğin programında yayınlanacak bu çekimlerle ilgili olarak; iki hafta sonra bize haber verecekler. Yayın tarih ve saatini bizlere bildirince, ben de internetteki sosyal sayfamdan sizlere yayın gününü bildireceğim.

Bu programda; genelde yaşlıları yayınlıyorlar. Günlük, köydeki uğraşlara ilgili bir program olup; onun haricinde, epilepsi hastası Cansu Sultan kızımıza nasıl baktığımızı, benim piyasadaki 7 şiir  kitaplarıla ilgili röportajım, çocuklara ve eşime yazdığım ve okuduğum şiirler, çiçeklerimiz, sulama bakımı gibi çeşitli konuları kapsıyor.

TRT 2 Haber' de yayınlanacak olan bu programın çekimleri; yaklaşık 7 saat sürdü ama TRT " Ömür Dediğin " adlı bu 7 saatlik bu çekimi, yarım saatlik bir özet yayınla izleyicilere sunacak.

TRT Haber " Ömür Dediğin " yayın ekibine; sayın Zeliha İlhan DOYMUŞ hanfendiye, yayın ve yapımda emeği geçen tüm TRT görevlilerine, DURSUN Ailesi olarak sonsuz teşekkürler ediyoruz."

Bilindiği gibi Dursun Aiesi' nin 3 epilepsi hastası çcuklarından Ahmet Mücahit ve Hasan Hüseyin Dursun vefat etmiş olup; 3. kız çocukları Cansu Sultan Dursun da epilepsi hastası olup, tedavi ve bakımına evde devam ediliyor.

Çeşitli kurum ve kuruluşlarca; " Yılın Annesi " ve " Yılın Babası " ödüllerine lâyık görülen Alaeddin ve Havva Kaya DURSUN, çeşitli zamanlarda, Türkiye' nin örnek anne ve babası olarak gerek yerel gerekse de Ulusal Basın' da gündeme gelmişlerdi.

Haber : Oktay ZERRİN- Samsun

Recep YAZGANRecep YAZGAN