Gündem
Giriş Tarihi : 19-03-2020 14:25   Güncelleme : 19-03-2020 16:11

Ordu’da 100 Korona Testi Negatif Çıktı

Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, korona virüs şüphesiyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına yurtdışından gelen 20 kişinin gözlem altında tutulduğunu belirterek, “Biz burada ne kadar çok izolasyon, ne kadar çok karantina uygularsak o kadar çok başarı elde edilecek” dedi.

Ordu’da 100 Korona Testi Negatif Çıktı

20 KİŞİ GÖZLEM ALTINDA!

Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, kentte korona virüsü salgınına yönelik sıkı tedbir aldıklarını açıkladı. Olası bir salgının yayılmaması için tüm birimlerin üst düzey bir çalışma içerisinde olduğunu belirten Kasapoğlu, bugüne kadar yapılan en az 100 tahlilin negatif çıktığını söyledi. Yurtdışından gelen ve öksürük, hapşırma, yüksek ateş şikayetiyle hastanelere başvuran yaklaşık 20 kişinin gözlem altında tutulduğunu ifade eden Kasapoğlu, “Şu anda gözaltına olası vaka olarak düşünülen umreden gelenlerin yanı sıra Belçika, Fransa ve Almanya’dan gelen vakaları bizler takip etmek zorundayız. Bu hastalarımızda öksürük, aksırık ve ateş şikâyetiyle hastanelere müracaat ettikleri için bunlar olası vakalar oluyor. Biz bunları toplumdan izole etmek zorundayız ve bunları bu şekilde takip ediyoruz. Ne zamana kadar; Bakanlığımız bize testler negatif, gönderin diyene kadar. Yaklaşık 20 kişiyi şu anda gözlem altında tutuyoruz. Bazı vakaları ise hiç hastanelere almıyoruz. Şikâyetiniz olduğu zaman bizi arayın diyoruz. Onları da evlerinden takip ediyoruz. Biz burada ne kadar çok izolasyon, ne kadar çok karantina uygularsak o kadar çok başarı elde edilecek” diye konuştu.

 

100 TESTİN 100’Ü NEGATİF ÇIKTI

Sürecin iyi bir şekilde yönetildiğini kaydeden Kasapoğlu, “Bugüne kadar en az 100 test yaptırdık. Bu testlerin hepsi negatif çıktı. Şüphelendiğimiz her vakadan numune alıp gönderiyoruz. Kimsenin bir kuşkusu olmasın” ifadelerinde bulundu.

 

TEST YAPILMASI İÇİN MÜRACAAT EDİLDİ

Korona virüsü testlerinin Ordu’da yapılabilmesi için çalışmaların başladığına vurgu yapan Kasapoğlu, “Bugün (dün) bu konuyla ilgili Sağlık Bakanlığımıza müracaat ettik. Bu testlerin yapılabilmesi için bazı şartlar gerekiyor. Poliemeraz Zincir Reaksiyonu (Polimeraz Chain Reaction), DNA İzolasyon Kabininden tutunda eğitimli personellere kadar bunların hepsini talep ettik. Şu anda şartların yerine getirilmesi için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: MUSTAFA KIRLAK- ORDU OLAY

adminadmin