Eğitim
Giriş Tarihi : 14-03-2023 12:55   Güncelleme : 14-03-2023 12:55

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Görevi kötüye kullanmaktan yargılanacak!

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Kutluhan’ın görevden alınan Genel Sekreter Tamer Ceylan’ı 2 kez mahkeme kararı olmasına rağmen görevine iade etmediği gerekçesiyle açılan davadan yargılamaya izin çıktı.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Görevi kötüye kullanmaktan yargılanacak!

 

Ankara İdare Mahkemesi, Kutluhan’ın görevi kötüye kullandığına karar vererek yargılanmasına onay verdi. A+ A- Denizli’de PAÜ eski Rektörü Hüseyin Bağ tarafından göreve getirilen ardından da görevden alınan Genel Sekreter Tamer Ceylan, göreve iadesi için mahkemeye başvurmuş, 2 kez göreve iade edilmesi kararı almıştı. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, mahkemenin verdiği kararlara uymamıştı.

Bunun üzerinde Ceylan, avukatı aracılığıyla Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda bulunması üzerine başsavcılık harekete geçmiş ve Rektör hakkında ceza davasında yargılanmasına dönük karar alınmak üzere açılan soruşturma dosyasını, izin verilmesi talebiyle YÖK’e havale etmişti. YÖK’te 1 yıl bekleyen dosyanın ardından Kutluhan hakkında soruşturmaya izin verilmemişti.

MAHKEME, “GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDI”

Sifrehaber.com’da yer alan habere göre YÖK’ün kararının ardından YÖK hakkında Ankara 9. İdare Mahkemesine dava açıldı.  Başvuruyu inceleyen Ankara 9. İdare Mahkemesi, Rektör Kutluhan’ın ‘görevi kötüye kullanma suçunu işlediğine dair ciddi emarelerin bulunduğu hususunun, anılan yargı kararlarının gerekçeleriyle sabit olduğu’ kararına vardı.

Bu karar ile ilk defa görevde bulunan bir rektör hakkında görevi kötüye kullanma suçunu bir kere de değil iki kere işlediği yargı kararıyla sabit hale gelmesine rağmen görevini sürdürmeye devam etmektedir.  Bu aşamadan sonra görevini kasten kötüye kullandığı yargı kararıyla sabit hale gelen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Kutluhan’ın, Pamukkale Üniversitesi’nin selameti ve kurumun daha fazla zarar görmemesi adına, onuruyla istifa etmesi gerekmektedir.”

kaynak: sifrehaber.com

Recep YAZGANRecep YAZGAN