Teknoloji
Giriş Tarihi : 20-08-2021 16:43   Güncelleme : 20-08-2021 16:43

Parmak İzli Kapı Kilidi

Parmak izli kapı kilidi oldukça kapsamlı sistemlerdir. Ancak günümüzde güvenliği üst noktalara çıkaran bu sistemler sayesinde firmalar kendini daha güvende hissediyor ve bu hisle daha verimli bir çalışma ortamı sağlanmış oluyor.

Parmak İzli Kapı Kilidi

 Maalesef işyerlerinde, şirketlerde, holdinglerde güvenlik sistemi olmazsa olmazlardandır. Çünkü bu tarz işletmeler korunmak zorundadır ki tüm önemli evraklar işyerindedir. Ayrıca çalışanlarda her bölüme rahatlıkla girip çıkamamalıdır. Çünkü her departmanın kendine özgü saklaması gereken önemli bilgileri vardır. Çekler, senetler, müşteri portföyü işletmeler için hayati önem taşıyan belge ve bilgilerden sadece bazılarıdır. Bu belgelerin titizlikle saklanması ve korunması gerekir. Bu belgelerin kaybolması veya üçüncü şahsın eline geçmesi düşünülmesi bile kötü büyük bir faciadır.

Bu gibi hayati önem taşıyan bilgilerinde saklanması için bazı teknolojik ürünler geliştirilmektedir. Bu ürünler düşük voltaj çalışarak herhangi bir yangın, kısa devre gibi felaketlerin önüne geçer. Profesyonel tasarımı ile her geçen gün popülaritesi artan ürünler haline gelen parmak izli kapı kilidi güvenliğine önem veren firmaların ilk tercihi haline gelmiştir. Parmak izli kapı kilidi sistemleri birçok senaryo ile düşünülebilir. Her firma için çeşitli uygulamalar ile takılan parmak izli kilit sistemlerini inceleyelim.

Birçok firmada kendine yer bulan ve şık tasarıma sahip olan keylock olarak da adlandırılan bu sistemler direk kapı kanadına montajı yapılır. Herhangi bir enerji kablosu gerektirmez çünkü çok düşük voltajda yüksek dayanıklılıkta çalışan bu ürünler 4 adet kalem pil ile çalışır ve yüksek performansta 1000 geçişe kadar pil değişimi gerekmez. Pil bitimine 100 geçiş kala uyarı vererek kullanıcıya sık sık pil değişimini hatırlatır.

 

PERKOTEK YÜZ TANIMA SİSTEMİ

 

 

Yüz tanıma sistemi nedir?

Yüz tanıma sistemi bazı personellerin şifre ve kart paylaşımı yapması bazı personellerin parmak izinin okumamasından kaynaklı olarak ihtiyaç haline gelmiş ve günümüzde en güvenilir biyometrik sistemlerden biridir. Personellerin cihaza temas etmeden hijyenik olarak yüzlerini okutarak geçiş yapmalarına olanak sağlar.

Yüz tanıma sistemi kişilerin yüzlerinde elmacık kemikleri, çene, alın ve T bölgesine bakarak 3 boyutlu bir bir algoritma oluşturur, bu algoritma sayesinde kişinin yüzü bir fotokopi cihazından çıktısı alınmış yüzü tanımaz.

Cihaz aynı zamanda live body özelliğine sahip olup gösterilen yüzün canlı olup olmadığını anlayabilmektedir. Bu algoritmayı şifreleyerek kişi bir sonraki geçişinde aynı referans noktalarını karşılaştırarak gerekli olan geçişi sağlar. Ayrıca cihazın üzerinde bulunan parmak kart ve şifre tanımlama özellikleri de mevcuttur.

Arzu edilmesi durumunda bu özellikleri de kullanabilir ya da kişinin geçiş tipini değiştirerek ekstra güvenli geçişi sağlayabilirsiniz. Günümüz teknolojisi ile cihazlar artık cihazın kayıt kapasiteleri 10.000 kişiye kadar kapasitesine sahiptir ayrıca kişiyi tanıma süreçleri 0,2 saniye gibi bir süre olup çok kısadadır. Ayrıca 4 metre gibi bir mesafeden zorlanmadan kişileri tanımlayabilir.

Yüz tanıma sistemi ekranı ile menü ve görseller kullanıcı dostu olup dil seçenekleri arasında Türkçe, İngilizce, Rusça, Arapça seçeneği mevcuttur. Şifreli kapı kilidi olarak kullanılan eski sistemler artık yerini yüz tanıma ile kapı açma sistemlerine bırakmıştır. Şifreli geçişlere göre çok daha güvenli olan yüz tanıma sistemleri benzersiz bir güvenlik sağlar.

Yüz tanıma sistemi nerelerde kullanılır?

Yüz tanıma sistemi şirketler, hastaneler, bankalarda, eğitim kurumları, dershaneler, kamu kurum ve kuruluşları, fabrikalar, spor merkezleri, üye takip sistemleri, laboratuvarlar, mağazalar, oteller, öğrenci yurtları, giriş çıkışın önem arz ettiği alanlarda kullanılmaktadır.

İlgilendiğiniz PERKOTEK ürünleri için perkotek.com sitesini ziyaret edebilir yahut 0850 811 80 00 numaralı hattımızı arayarak gerekli bilgi ve fiyat teklifinizi alabilirsiniz.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN