Eğitim
Giriş Tarihi : 03-07-2020 17:31   Güncelleme : 03-07-2020 17:31

Pedagojik Formasyon Kaldırıldı!

Formasyon kalktı mı sorusu, 29 Haziran'da Yükseköğretim Kurumlarına iletilmeye başlanan resmi yazı sonrasında gündemde yer almaya başladı. Bir süredir gündemde yer alan pedagojik formasyon düzenleme süreci ile sonraki dönemde lisansüstü eğitim ile formasyon sertifikasına sahip olunabilecek.

Pedagojik Formasyon Kaldırıldı!

Pedagojik formasyonun kaldırılması ile ilgili sorulara bir süredir yanıt arayan vatandaşlara açıklama MEB’den geldi.

 Açıklamada formasyon için 2023 eğitim vizyon belgesinde yer alan sürecin kaldırılarak lisansüstü düzeyde devam edeceği bildirildi.

 

İşte MEB’in açıklaması…

“Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yükseköğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları derslerin belirlenmesine ilişkin iş ve işlemler ilgi karar ve eki çizelge doğrultusunda yürütülmektedir.”

Bakanlığımız 2023 eğitim vizyon belgesinde, sertifikaya dayalı Pedagojik Formasyon uygulaması kaldırılarak yerine lisansüstü düzeyde programların açılması hedefine yer verilmiştir. Bu bağlamda ilgi Karar eki Çizelge'de yer alan Bakanlık ve Yükseköğretim Kurulu iş birliği ile açılan açılacak olan ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisansı ya da pedagojik formasyon programı / pedagojik formasyon eğitimi sertifikası programını başarı ile tamamlayanlar ifadesi, ilgi karar doğrultusunda değiştirilmiş olup yükseköğretim kurumları tarafından sertifika düzeyinde yürütülen pedagojik formasyon sertifika eğitimi, ilgi karardaki geçerliliğini yitirmiştir. “

Açıklamalarının üzerine sosyal medyada üniversite öğrencilerinin tepkileri artmaya devam ediyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN