Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 17-04-2021 09:15   Güncelleme : 17-04-2021 09:15

Peygamber Efendimiz Doğmadan Önce Yaşanan Mucizevi Olaylar

Miladi 571 yılında Mekke de dünyaya gelen efendimizin dünyaya teşrifleri sırasında meydana gelen mucizelerden; bir sabah vakti, Yahudi’nin biri 'Hey Yahudiler!' diye çığlık atarak koşuyordu. Yahudiler, 'Ne var, ne bağırıyorsun?' diyerek adamın başına üşüştüler. Yahudi şöyle haykırıyordu: "'Haberiniz olsun, Ahmet’in yıldızı bu gece doğdu.

Peygamber Efendimiz Doğmadan Önce Yaşanan Mucizevi Olaylar

Ahmet bu gece dünyaya geldi."'  İki küreği arasında peygamberlik mührü ile doğmuştur ve gökyüzünde hiç sönmeden parlayan bir yıldız görülmektedir.

Hz. Amine   hamileliği sırasında hiçbir sıkıntı çekmediği gibi doğum sancısı ve ağrısı da çekmemiş ve Hz. Muhammet'i doğurduktan sonra iki nurun doğduğuna, bu nurlardan birinin doğuya, birinin batıya gittiğine şahit olmuştur.

Peygamber efendimizin doğduğu gece Kisra sarayının 14 adet sütunu yerle bir olmuştur. Geceyi korkular içinde geçiren Kisrâ sabaha çıkar çıkmaz memleketinin dinî reislerini derhal bir toplantıya çağırdı.   

Putlar, hâdisenin azametine dayanamayarak yerlere yıkılıverdiler.  Resulü Zişan, kısa zamanda Kâbe'yi cansız putlardan temizlediği gibi, gönüllerdeki putları da İslâm imanı ile yok ediverdi.

Mecusilerin  bin yıldır sönmeyen ateşi sönmüştür. Mecûsiler bu ateş yığınını kendilerine ilâh kabul etmişlerdi. Efendimizin dünyaya teşrifleri ile birlikte bu kocaman ateş, sanki okyanusların istilâsına uğramış basit bir ateşmiş gibi sönüverdi.   

Seva gölünün suyu çekilmiş kurumuştur. Allah'ın izni ile olmayan şeylerin takdis edilmesini yasaklayacağının ifadesi idi.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN