Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-05-2021 08:50   Güncelleme : 03-05-2021 08:50

Peygamber Efendimiz’in Hz.Muhammed Mustafa S.A.V 'İn Gençlik Yılları

Peygamberimiz gençlik yıllarında hem arkadaşları hem de Kureyş halkı tarafından çok sevilirdi. Cesur ve dürüst olmasının yanı sıra yardımsever ve alçak gönüllü olmasıyla bilinirdi. Peygamber efendimiz gençlik yıllarını amcası Ebu Talib'in yanında geçirmiştir Bulunduğu çağda haram ve yasak olan tüm kötü alışkanlıklardan uzak durmuş çevresindeki insanlara örnek olmuştur.

Peygamber Efendimiz’in Hz.Muhammed Mustafa S.A.V 'İn Gençlik Yılları

Hz. Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- gençlik yıllarında: Sorumluluk sahibi olduğunu toplumsal olaylara karşı duyarlı davranarak göstermiştir.

Gençlik çağına adım atar atmaz ailesinin sorumluluğunu benimsemiş ticaret hayatına atılarak çalışmaya başlamış ellerinde bulunan serveti kolay yoldan harcamamıştır.

O dönemin çok meşhur olan ve çoğunluğun benimsediği ve inandığı putperestliği kabul etmemiştir.

Putlarla ilgili planlanan hiç bir etkinliğe katılmamıştır.

Hz. Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- hayatının hiçbir evresinde putlara tapmamıştır. Ancak putperestliğin hâkim olduğu bir kültürün içinde doğmuş ve büyümüştür. Bu nedenle, zaman zaman ailesinin ya da yaşadığı sosyal çevrenin baskılarına maruz kalsa da Allah’ın özel lütfu ve merhameti sayesinde, bu güçlükleri aşmayı başarmıştır.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN