Spor
Giriş Tarihi : 05-04-2015 12:30   Güncelleme : 05-04-2015 12:30

"Potanın Menekşeleri" Avrupa'yı sevdi

ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) ekiplerinden Orduspor, normal sezonu 7

ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) ekiplerinden Orduspor, normal sezonu 7. sırada tamamlayarak gelecek sezon Avrupa kupalarında oynamayı hak kazandı. 

Normal sezonu dün tamamlanan TKBL'de oynadığı 26 maç sonunda 12 galibiyet ve 14 mağlubiyet alarak 28 puan toplamayı başaran mor- beyazlı ekip play-off'a kaldı.

Orduspor Kadın Basketbol Takımı Genel Koordinatörü ve Başantrenör Alper Durur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon başında ligden "düşer" gözüyle bakılan iki takımdan birisinin Orduspor olduğunu hatırlattı. 

"Kesin düşer" denilen takımı yeni sezonda Avrupa'da oynatacaklarını belirten Durur, "Bu takım 2010 yılında kurulmuştu. Çok kısa sürede önemli işlere imza attık. Şimdi üst üste ikinci defa Avrupa'da oynayacak olmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz" diye konuştu. 

Durur, geçen sezon ilk kez FIBA Avrupa Kupası'nda mücadele ettiklerini anımsatarak, bu sezon da aynı başarıyı gösterdiklerini ve geçen seneye oranla üst torbadan kuralara girmeyi hak kazandıklarını söyledi. 

Sezon başında transfer yasakları olduğunu, bu yasağı son anda kaldırdıklarını kaydeden Durur, "Neredeyse son dakikada kurulmuş bir takımız. Bazı oyuncularımızı ligin başlamasına çok kısa süre kala transfer etmeyi başardık ama bunlara rağmen bize hep 'kesin düşer' gözüyle baktılar, bunu söylemekle olmuyor. Sahada yapılanlara bakmamız lazım. Orduspor olarak bizden iki-üç katı fazla bütçesi olan takımları geride bıraktık" ifadesini kullandı. 

Durur, çok karakterli oyunculardan kurulu olduklarını belirterek, "Sezon başında en kuvvetlilerinden değil, en karakterli oyuncuları bulmaya çalıştık. Özellikle yabancı oyuncularımızı bir arada çok iyi buluşturduk. Dolayısıyla takım oyunu ve arkadaşlık bu başarıyı getirdi. Orduspor Kadın Basketbol Takımı'nı bir arada tutan, takımın dostluğu ve ekibin birbirine güveni. Kulüp Başkanımız Sayın Nedim Türkmen de bu ekibi her zaman bir arada tuttu ve bizleri sahiplendi. Sonuç itibarıyla güçler birleşti ve bu zafer ortaya çıktı. Bu, takdir edilmesi gereken başarıdır. Biz bu takdiri büyük Orduspor taraftarına bırakıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

- Takım kaptanı Sezer 

Takım kaptanı Gülizar Sezer de takımın başarısı, birlik ve beraberliğiyle gurur duyduğunu söyledi. 

Takımda müthiş arkadaşlık ortamı bulunduğunu vurgulayan Sezer, "Bunu sahaya yansıttık ve istediklerimizi aldık. Her maça çok iyi hazırlandık ve sonuç itibarıyla Avrupa kupalarında yeniden varız. Ordu'nun adını en iyi yerlerde duyurmaya devam edeceğiz. Bütün takım bunun mutluluğunu yaşıyor" şeklinde konuştu. 

ABD'li oyuncu Tan White da Orduspor'da ikinci sene bir arada bulunmaktan çok mutlu olduğunu anlatarak, "Takım olarak bir arada hareket edip sahada en iyi sonuçları almak için sonuna kadar mücadele ettik. Bunun karşılığını da büyük ölçüde aldık. Sahada verdiğimiz savaşın karşılığını almak, bizi play-off ve Avrupa'ya taşıdı. Bu play-off ve Avrupa kupası, tüm Orduspor taraftarlarına armağan olsun" görüşünü paylaştı.

adminadmin