Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 05-05-2021 13:16   Güncelleme : 05-05-2021 13:19

Ramazan fıkrası gibi olaylar ve sözler!

Ramazan fıkrası gibi olaylar ve sözler!

Mübarek Ramazan ayının en önemli özelliği; manevi atmosferin güçlenmesi oruç ve sadaka gibi ibadetler sayesinde bütün Müslümanların neşe içinde olmasıdır. İftar sofralarının şenlenmesi, zekât ve fitre sayesinde zenginler hatta fakir ve fukaranın yüzü gülmektedir.

İslam dünyasında özellikle Ramazan eğlenceleri ve fıkrarı bu nedenle meşhur olmuştur. Özellikle 50 yaşının üzerinde olan insanlar çocukluğunda yaşadığı Ramazan’ları unutamazlar. İşte bu rahmet ve bereket ayında; elden geldiğince Ramazan ve oruç ile ilgili hatıralarımdan bahsetmeye çalışıyorum.

İbretli olsa da çoğu zaman bu hatıralar acı olayları çok yazdık. Bugün ise biraz tebessüm etmek ve Ramazan neşesinden hissedar olmak için güncel ve halen yaşanmakta olan bazı gülünç sözleri paylaşmak istiyorum.

Öncelikle benim adımı vererek Harp okullarına cami yapılması için devletin harekete geçmesini bir Karanlık Oda haber yapmış. Bunda gülecek çok fazla bir şey yok lakin bu konuda bir yorumcunun yaptığı eleştiri sonrasında tebessüm edeceğinizi düşünüyorum.

İsterseniz hem bu konuyu hem de daha sonra bazı siyasetçiler tarafından yapılan eleştirilere kulak verelim. Eminim okuyunca bir çok insan gülüp tebessüm edecektir. Lakin “ağlanacak halimize gülünmez ki kardeşim” diyenler de olabilir. Onlara da karışmam…

Karanlık Oda tarafından hakkımda Fetoculuktan dolayı emekli edildiğim iftirası atıldıktan sonra şu başlığa yer verilmiş: “Türk Silahlı Kuvvetleri'nden atılan Vehbi Kara, Akit gazetesindeki köşesinde Harp Okulları’na cami yapılmasını isteyince TOKİ harekete geçti”

Haberde; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), Ankara Sincan Şehit Ütğm. Hasan Şahan Kışlası, Çankaya Kara Harp Okulu, İstanbul Tuzla Deniz Harp Okulu ve Bakırköy (Yeşilyurt) Hava Harp Okulu’na birer adet cami yapmak üzere ihale açtığından bahsediliyor. Fakat sonrasında bu camilerin benim istediğim için yapıldığını iddia ediyor. Şöyle yazmış:

Akit gazetesi yazarı Vehbi Kara, 18 Ocak 2021 tarihinde yazdığı yazıda, ‘Bazı bürokrat, general ve amiraller ne yazık ki Silahlı Kuvvetlerde birçok garnizonda cami yapılmasını engellemektedir. Yıllardan beri birlikte emek verdiğimiz sivil toplum örgütleri de bu cami düşmanlığına bir türlü son verememiştir’ demişti. Kara, ilgili yazısında daha sonra şunları da belirtmişti:

‘Her yıl 18 Kasım günü Deniz Harp Okulu kuruluş törenleri yapılır. Bu törenlere birkaç defa katıldım. Törenler esnasında Milli Savunma Üniversitesi Rektörü  Erhan Afyoncu ile görüşme imkânı buldum. Kendisine Heybeliada Deniz Harp Okulu Camisi ile birlikte Deniz ve Hava Harp Okullarına cami yapılması gerektiğini ifade ettim. Din ve vicdan özgürlüğü kapsamında hiçbir vatandaşımızın ve askeri öğrencilerin ibadet etme haklarının engellenemeyeceğini söyledim. Yasaklamaların bunu en çok istismar eden FETÖ örgütüne yaradığını belirttim. Bana ‘haklı olduğumu ve cami taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini’ söyledi.”

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN