Sağlık
Giriş Tarihi : 30-03-2023 15:06   Güncelleme : 30-03-2023 15:06

Ramazan’da Su İhtiyacını Mideye Yüklenmeden Giderin

Uzun süreli açlık nedeniyle vücudumuzun Ramazan ayında en çok suyun yokluğunu hissettiğini dile getiren Diyetisyen Sena Pekşen, “İftar vakti gelince, oruç açılırken suya yüklenip bir anda çok fazla su tüketmek yerine, iftardan sahura kadar azar azar su içerek vücudun ihtiyaç duyduğu su miktarının bölüştürülmesi vücudumuz için daha sağlıklıdır” dedi.

Ramazan’da Su İhtiyacını Mideye Yüklenmeden Giderin

VM Medical Park Samsun Hastanesi Beslenme ve Diyet Kliniği’nden Diyetisyen Sena Pekşen ramazanda susuzluğu önlemenin yolları hakkında bilgilendirmede bulundu.

SUYU ARALIKLI İÇİN

Suyun aralıklı içilmesinin önemine vurgu yapan Dyt. Sena Pekşen, “Orucunuzu açtıktan hemen sonra 1 litre su içmek ya da sahurdayken çok miktarda su tüketmek yerine, su ihtiyacınızı aralıklı olarak her saat başında 1-2 bardak şeklinde ayarlamak susuzluğun önüne geçmede etkili olacaktır” diye konuştu.

ÇAY VE KAHVE TÜKETİMİNE DİKKAT

Ramazan'da orucu açtıktan sonra hemen çay ya da kahve tüketmemeye de özen gösterilmesi gerektiğini işaret eden Diyetisyen Pekşen, “Çay ve kahve gibi kafeini bol içecekler vücudun su dengesini bozduğu için dikkatli tüketilmelidir. Süt, ayran ve kefiri diyetinize ekleyebilirsiniz. Taze ya da kuru meyvelerden yapılmış şekersiz kompostoları tüketebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

SAHURDA DOĞRU TERCİHLER FAZLA SUSAMAYI ÖNLEYEBİLİR

Tuzlu gıdalar veya yağlı kızartmaların, hamur işlerinin, salamura besinlerin ve şarküteri et grubunun da susuzluğu arttıracağını belirten Dyt. Pekşen, “Sahurda fazla çay ya da kahve tüketimi susuzluğunuzu artırabilir. Sahurda salatalık, domates, yeşillikler, yoğurt, kefir, yulaf, yumurta tüketmeye özen gösterin. Su oranı yüksek meyve ve sebzeleri diyetinize ekleyebilirsiniz” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN