Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-02-2021 06:46   Güncelleme : 15-02-2021 06:46

Salıpazarı Belediyesinden Polis Adaylarına Ücretsiz Kurs

Salıpazarı Belediyesi ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle 27. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) parkur sınavlarına girecek öğrencilere hazırlanmaları için ücretsiz kurslar veriliyor.

Salıpazarı Belediyesinden Polis Adaylarına Ücretsiz Kurs

Salıpazarı Spor Salonu ile Spor Kompleksi tesislerinde pandemi ve hijyen kurallarına dikkat edilerek sınava girecek kursiyerlere eğitimler veriliyor. Eğitmenler tarafından kuvvet, dayanıklılık ve sürat egzersizlerine tabi tutulan adaylar, koronavirüs önlemleri kurallarına uygun şekilde sınavlara gireceği parkurların birebir özelliklerini taşıyan engellerde antrenmanlarını gerçekleştiriyorlar. Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO), Polis Özel Harekât (PÖH), Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) ve bekçiliğe yönelik hazırlık yapan gençler için de bu hizmetlerin sürdürülmesinin planlandığı ifade edildi.

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, ücretsiz olarak hizmete sundukları kurslara şartları tutan tüm gençlerin katılabileceğini belirterek, “Geleceğimiz olan, gençlerimizin mesleki hayallerinin gerçekleşmesine katkı sağlamak üzere hizmet veriyoruz. Kendileri için büyük önen taşıyan bu sınavlara hazırlanan gençlerimize oldukça yardımcı olacağına inandığımız hazırlık kurslarımız sonrasında sınavlara girecek tüm gençlerimize şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Ücretsiz kurs ve eğitimlere katılmak isteyen tüm gençlerin Salıpazarı Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ile irtibata geçilebilecekleri belirtildi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN