Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-10-2021 16:20   Güncelleme : 25-10-2021 16:20

SAMGÜDEF Başkanı Op. Dr. Mustafa Seven: Ülke nüfusuna oranla Samsun’daki vefat oranı çok fazla!

Samsun Gümüşhane Dernekleri Federasyonu Başkanı Op. Dr. Mustafa Seven, Pandemi nedeniyle Türkiye’de vefat eden yaklaşık 67 Bin insanın 3 Bin 500’ü yani yaklaşık 20 vefattan biri Samsun’da yaşadığını hatırlatarak, “Samsun’daki nüfusa göre vefat oranı, ülke nüfusuna göre vefat oranının çok üstünde.” Dedi.

SAMGÜDEF Başkanı Op. Dr. Mustafa Seven: Ülke nüfusuna oranla Samsun’daki vefat oranı çok fazla!

 

Samsun’un pandemi sürecinde haftalarca vaka rekoru kırdığını ve Başarılı olmayan bir pandemi yönetimi sergilendiğini de belirten Op. Dr. Mustafa Seven şöyle devam etti;

“Benim konuştuğum sağlık camiası mensubu veya Samsun’da yaşayan normal vatandaşlarımızda oluşan kanaatin aksine, yetkililerce adeta başarılı görülerek Sağlık Müdürü ve ekibinin, önümüzdeki dönem için yeniden atanmasına çok şaşırdım.

İNŞALLAH BU SEFER BAŞARILI OLURLAR VE VAKA REKORU YAPMAYIZ.

Başarılı olmalarına bir engel yok çünkü Sayın Bakanımız sayın Valimiz her türlü desteği veriyor ve üstün bir gayret sarf ediyorlar.

Gerek Hastane sayımız gerek Sağlık personeli sayımız Ülkemizdeki İller arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Her türlü kaynak Devletimiz tarafından fazlasıyla sağlanıyor. Cavid-19 ile mücadele için Sağlık Bakanlığımız tarafından hazırlanan kitapçıklar her İlimize gönderiliyor ve içinde aynı talimatlar yazıyor.

Son zamanlarda Vaka sayıları yine artmaya başladı ve son Bakanlık açıklamasında Samsun 11. Sıraya yerleşti.100 Bin kişide görülen vaka sayısı 413 oldu.

Bu durumda yoğun bakımların dolacağı ve ölümlerin artacağı aşikar değil midir?

Zaten Samsun’da muayene randevusu bile almanın sıkıntılı olduğu konuşuluyor hatta yerel basında Hastanelerde hasta sıra kuyrukları haber oluyor…

Maalesef vakaların çoğunu oluşturan Delta varyantı çok daha bulaşıcı…

Bu olumsuzluklar olabilir fakat bu sefer elimizde aşı gibi güçlü bir silahımız var.

Sağlık Bakanımızın üstün gayretleri ile  diğer ülkelerin gıpta edeceği şekilde aşımız fazlasıyla mevcut.Aşı,Covid-19 dan ölümü neredeyse ortadan kaldırdığı halde aşı olmayı ihmal etmek hem kendimize hem de çevremize karşı büyük bir yanlış davranış değil midir.

Değerli arkadaşlarım  lütfen aşımızı hem olalım hem de olmayanları uyarmayı kendimize görev bilelim.

Sayın Bakanımızın sayın Valimizin çağrılarına kulak verelim.

Delta varyantının bulaşıcılığının çok daha fazla olması nedeniyle; pandeminin bitmesi için nüfusun neredeyse tamamının aşı olması gerekiyor.

Okullarımızın iş yerlerimizin kapanmasının maliyeti çok fazla ve maalesef bunu kaldıramayız.

Sevdiklerimizi, dostlarımızı, komşularımızı, yetişmiş insan gücümüzü, ekonomimizi, özgürlüğümüzü, çocuklarımızın geleceğini bu elsiz kolsuz şuursuz acımasız virüse kurban vermeyelim.

Recep YAZGANRecep YAZGAN