Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-05-2022 13:45   Güncelleme : 05-05-2022 13:45

Samkon İstanbul’da büyük samsun buluşması düzenliyor!

Kısa adı SAMKON olan Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Genel Başkanı Kaya Aşçı, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Samsun’da basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Samkon İstanbul’da büyük samsun buluşması düzenliyor!

İstanbul’da 12-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan 'Samsun Tanıtım Günleri'nin tanıtımı için Samsun medyasıyla bayramın ikinci gününde toplanan SAMKON Genel Başkanı Kaya Aşçı yaptığı konuşmada “SAMKON olarak, İstanbul'da yaşayan Samsunluların memleketini seven, siyasetten uzak duran sadece Samsunluluk ruhunu oluşturmaya çalışan büyük bir sivil toplum kuruluşuyuz.

Bu sene Samsun'da yapılacak olan TEKNOFEST etkinlikleri öncesinde İstanbul'da yapacağımız bu etkinlik Samsun'a ışık tutacaktır. Bu anlamda tarihi etkinliğimize tüm Samsunluları davet ediyoruz" dedi.

SAMSUN İŞ DÜNYASINI DA ARAMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ

Samsun'da başta Samsun Valisi Zülkif Dağlı olmak üzere vali olmak üzere belediyelerden ciddi katkı bekledikleri belirten Kaya Aşçı, "Sayın Valimiz Zülkif Dağlı bu etkinliğe büyük önem veriyor. Bu duruş bizi çok onurlandırıyor. Belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, Samsun medyasının büyük desteğiyle İstanbul'da tarih yazmak istiyoruz. İş dünyası ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda ilgi az olsa da sona doğru Samsun iş dünyasını da aramızda görmek istiyoruz" diye konuştu.

Sivil toplum örgütlerinin bir ilin kalkınmasında ve gelişmesinde çok büyük bir önem taşıdığını ifade eden Aşçı, "Samsunlular olarak Türkiye'de önemli bir güce sahibiz. Bu konfederasyonu ellerimizle kurduk, birlikte büyüttük bundan sonra da Türkiye'nin en büyük hemşeri derneği olarak bir numaraya getirmektir" şeklinde konuştu.

Aşçı sözlerine şöyle devam etti;

“Samsun medyasına teşekkür ediyorum. Bizi bugün burada yalnız bırakmadınız. Hepinizi İstanbul'da da görmek istiyoruz. 2023 yılında kutlayacağımız Cumhuriyetin 100. yılında SAMKON olarak daha büyük bir hedef koyacağız. Tek amacımız var Samsun'u büyütmek, Samsunluları bir ve beraber tek çatı altında toplayıp Samsunluluk bilincini çocuklarımıza aşılamak ve anlatmak olacaktır."

BÜYÜK SAMSUN BULUŞMASI PROGRAM TAKVİMİ

Büyük Samsun Buluşması 12 Mayıs 2022 Perşembe günü 13:30’da alan açılışıyla başlayacak.

13 Mayıs 2022 ve 14 Mayıs 2022’de saat 10:00 ile 22:00 arası devam edecek etkinliğimiz 15 Mayıs 2022 Pazar günü saat 20:00’de sona erecek.

13 Mayıs 2022 Cuma 15.00’de İlk kurdele kesimi yapılacak.

14 Mayıs 2022 Cumartesi saat 18:00’de ise protokol konuşmalarının ardından 20.30’da Zara konseriyle devam edecek.

12-13-14 ve 15 Mayıs 2022’de ise sanatçılar ve yazarlar yer alacak.

Büyük Samsun Buluşması’nda ayrıca Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’ın söyleşisi ve folklor ile yağlı güreş gösterileri de yer alacak.

Recep YAZGANRecep YAZGAN