Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-04-2019 08:37   Güncelleme : 12-04-2019 08:43

Samsun Büyük Anadolu Hastanelerinden Kalp Sağlığı Ve Hipertansiyon Semineri

Samsun Büyük Anadolu Hastanelerinden Kalp Sağlığı Ve Hipertansiyon Semineri

Büyük Anadolu Samsun Meydan Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Nurtaç Özer, Aygün Cerrahi Aletler çalışanlarına 'kalp sağlığı ve hipertansiyon' hakkında bilgilendirdi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik gerçekleştirilen "Sağlık Seminerleri"nin bir yenisi daha gerçekleştirildi. 

KİŞİ DİKKATLİ OLMALI

Kalp sağlığının insan hayatı için büyük önem az ettiğini belirten Uzm. Dr. Nurtaç Özer, özellikle son dönemlerde gençlerde görülen kalp krizleri için kişinin dikkatli olması gerekiyor.

Vücudunuzun sağlıklı olduğunu düşünebilirsiniz fakat bazı durumlarla gizli olarak ilerleyen sağlık sorunları için erken teşhisin önemli olup, mutlaka belirli zaman içinde genel bir muayeneden kişinin geçmesinin önemli olduğunu söyledi.

BESLENME ÖNEMLİ

Sağlıklı ve uzun bir yaşam herkesin yegâne beklentisi olduğunu ifade eden Özer, "Sağlıklı bir kalp, damar sistemine sahip olmak bunun ön koşullarından biridir. Bunun için de beslenmenin önemi ortaya çıkıyor. Bu nedenle vücut kitle indeksine göre aşırı kiloya sahip olanların mutlaka tedavi olması ve ideal vücut kilosuna kavuşması kalp sağlığı için gereklidir" dedi. 

Hipertansiyon (yüksek kan basıncı) kalp krizi, felç, kalp yetersizliği, böbrek yetersizliği, gibi komplikasyonların gelişmesine katkıda bulunan hem erkeklerde hem de kadınlarda yaşam süresini kısaltan bir hastalıktır." diyerek sözlerine son verdi.

adminadmin