Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 28-12-2021 12:21   Güncelleme : 29-12-2021 07:52

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Her Yeri Yıkıyor, Amazon Heykeline Neden Dokunamıyor!

Samsun'da Batı Park bölgesindeki devasa Amazon Kadın Heykeli, önceki dönemin Rotaryen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından hangi gayeye hizmet için diktiği belli olmamakla birlikte yıllardır yerinde duruyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir  Her Yeri Yıkıyor, Amazon Heykeline Neden Dokunamıyor!

Faiz haram da heykel helal mi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir

HER YERİ YIKIYOR, AMAZON HEYKELİNE NEDEN DOKUNAMIYOR!

Samsun'da Batı Park bölgesindeki devasa Amazon Kadın Heykeli, önceki dönemin Rotaryen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından hangi gayeye hizmet için diktiği belli olmamakla birlikte yıllardır yerinde duruyor.

Üstelik heykelin zeminine Türk Bayrağı figürü yerleştirilmesi bütün Samsunlular tarafından tepkiyle karşılanırken.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, şehir merkezinde bir dizi yıkım işi yaparken, devasa binaları yerle bir ederken ve hazır hızını almışken Samsun Batı Park’taki Amazon Heykelini de yıkarak yerine daha makul mu daha yerli bir çalışma yapması bekleniyor.

Samsun’un Terme bölgesinde yaşadıkları turistik ve fantastik bir hayalden öte bir anlam ifade etmeyen Amazon kadınları Samsun’un tarihine musallat edenler de gerçek tarihçiler değiller.

Bu sorumsuz ve milli tarihten azade Halikarnas Balıkçısı zihniyetliler yüzünden Amazon belası Samsun’a yapıştı kaldı.

Mizahi tarafı güçlü şöyle bir hikâyesi de var bu işin; Samsun’un Terme ilçesinin eski belediye başkanlarından birisi ilçesi turist çeksin diye bir Amazon Kadın heykelini toprağa gömdürmüş. Ve tarihi kazılardan ‘Amazon Kadın Heykeli çıktı’ dedikodusunu yaydırmış. Bu yalana kendisi de inanır hale gelmişti.

BİR AN ÖNCE YIKILSIN

Müslüman Danişmentliler’in bakiyesi Samsun Kalesini binaların bodrumlarına hapseden dönemin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı, Samsun’a bir de bu ucube, sapık ve dinsiz Amazon Kadın heykelini layık gördü.

Yerine Türk tarihini, milli ve manevi değerlerimizi kuşaktan kuşağa anlatabilecek; Malazgirt’i, Çanakkale’yi, Kut’ül Amare’yi ve dahi Afrin’i destanlaştıran kabartmalardan oluşan düzenlemeler yapılmalıdır”

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YUSUF ZİYA YILMAZ EVANGELİST PROJEYE Mİ HİZMET EDİYOR!

TÜRKAV Samsun Şube Başkanı Muharrem Yıldırım, Evangelistlerin Türkleri Anadolu’dan çıkartmak gibi bir hedeflerinin olduğunu belirterek, “bunu başaramazlarsa, Türklerin tarihlerinden kopartılarak dönüştürme projesinin devreye girdiğini ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanının da Evangelistlerin bu projesine hizmet eden davranışlar içinde olduğunu belirtti.

Samsun’daki Amazon Heykelinin Türk tarihinin dönüştürülmesi için dikilmiş bir ucube olduğunu da dil getiren Yıldırım,

“Aydınlanma dönemi ile Avrupa’da başlayan Laiklik anlayışı 21. Yüzyılda yerini yeniden dinin ön plana çıkarılması anlayışına bırakmıştır.

Bu yeni anlayışın ortaya çıkmasında bir grup Yahudi, bir grup Hristiyan (daha çok Katolikler) ve Bahailiği savunan İslami bir grubun yeniden oluşturdukları Evangelizm etkilidir.

Evangelistlerin Ortadoğu ve Anadolu ile ilgili; bu bölgede özellikle Dicle ve Fırat arasında Armagedon dedikleri büyük bir savaşın çıkması, ikincisi ise Kutsal hazinelerin Anadolu ve Orta Doğu topraklarında gömülü olduklarına dair iki temel inançlar vardır.

Birincisi belki büyük bir savaş yaşanmıyor fakat bu bölgede ülkemizin terörle oradaki küresel güçlerin türlü türlü oyunlarına bakarsak muazzam bir savaş yaşanmakta ve ne hikmetse de ölenlerin hep Müslümanlar olmaktadır. Evangelistlerin senaryolarını gerçekleştirmek için ülkemize her cepheden saldırmaya devam ediyorlar.

Bunun bir diğer sebebi ise ilk çağlarda Edom ismiyle andıkları bugünkü Anadolu coğrafyasından Türklerin mutlaka çıkarılması veya yok edilmesi gerektiğine inanmalarıdır” diye belirtti.

HANGİ TARİHİ BELGE VE BUYGUYLA BU HEYKELİ BURAYA DİKTİN!

TÜRKAV Samsun Şube Başkanı Muharrem Yıldırım şöyle devam etti

“Bu büyük fotoğrafın içinde Samsun’a baktığımızda ise güvenlik güçlerimizin bu kadar etkili mücadele etmesine rağmen uyuşturucu belasının tuzağına birçok gencimizin düşmesi önlenememektedir.

Bununla birlikte bir diğer sorun Samsun’da yapılan arkeolojik kazılar ile ilgilidir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN