Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-10-2016 09:39   Güncelleme : 28-10-2016 09:39

Samsun Canik Tiyatro Okulu Yeni Sezona Başlıyor

Canik Tiyatro Okulu 2016-2017 Sanat Sezonunu açıyor.

Samsun Canik Tiyatro Okulu Yeni Sezona Başlıyor

Samsun Haber - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Tiyatro sadece gösteri ve vakit geçirme aracı değildir. Tiyatro, eğitici bir sanat dalıdır. Bu bakımdan Tiyatro Okulu, son 11 yılda ilçemize kazandırdığımız ve geleceğimize dair yaptığımız projeler arasında en büyük yatırımlarımızdandır'' dedi.

27 Mart 2015 tarihinde sanat hayatına başlayan Tiyatro Okulu yediden yetmiş yediye tüm sanatseverlere hizmet vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz sezon ''Diriliş Destanı'' adlı oyunla bir kez daha kendinden bekleneni yerine getiren Tiyatro Okulu 2016-2017 sanat sezonu çalışmalarına başladı.

Hafta içi her akşam Canik Kültür Merkezi'nde ki dersler Diksiyon, Hitabet, Rol-Mimik, Dünya Tiyatro Tarihi, Türk Tiyatro Tarihi ve Sahne dersi kapsamında faaliyetlere başladı. Yetişkinlerin yanı sıra Çocuk Bölümü Dersleri de 5-11-2016 Cumartesi günü çalışmalarına başlayacak.

Tiyatro Okulu Sanat Yönetmeni Cihat Faruk Sevindik,  “Çevre ilçelerden, ilçemize gelip bizlerle çalışan, bizlerden eğitim alan arkadaşlarımızı gördüğümüzde çok mutlu oluyoruz. Belediye başkanımızın bir hedef doğrultusunda kurmuş olduğu Tiyatro Okulu, Samsun'a kazandırmayı istediğimiz bir şehir tiyatrosunun alt yapısıdır. Bu sezonda değerli sanatseverlerin karşılarına birbirinden değerli eserlerle çıkmaya hazırlanıyoruz. İlk oyunumuz Mısırlı tiyatro adamı Tevfik El-Hakim'in yazdığı Kültür Bakanımız Nabi Avcı'nın dilimize kazandırdığı ''Trendeki Derviş '' adlı oyunun dramaturji ve okuma provalarına başladık” dedi.

 

 

 

adminadmin