Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-01-2023 11:06   Güncelleme : 26-01-2023 09:28

Samsun Çarşamba Havalimanı Terminal Binası Ödenek Yetersizliğinden Başlayamamış!

Kayseri, Şanlıurfa, Gaziantep Havaalanlarıyla birlikte projesi hazırlanmasına ve diğer illerin projeleri tamamlanmış olmasına rağmen Samsun Çarşamba Havaalanı Terminal Binası yapımına ayrılan ödeneğin yetersizliğinden başlanılamadığı öğrenildi.

Samsun Çarşamba Havalimanı Terminal Binası Ödenek Yetersizliğinden Başlayamamış!

 

Samsun Çarşamba Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminal Binası ve Mütemmim Tesisleri Yapımı İle Mevcut Terminal Binasının Dış Hatlara Dönüştürülmesi işine ait tüm uygulama projeleri, Teknik Şartname ve Metrajlarının hazırlanması projesi 2017 yılında ihaleye çıkarak projesi tamamlanmıştı.

Projenin inşaat ihalesinin ise 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın onayına sunulmuştu.

Projenin maliyetinin çok yüksek olduğu, çelik konstrüksiyon maliyeti çok yüksek olduğu için bütçeden para ayrılamadığı öğrenildi.

Gelen Ankara kaynaklı bilgiye göre, bu yıl bütçeye ilave para gelirse inşaata başlanacağı ancak bunun da zor ihtimal olduğu belirtiliyor.

Bütçeden ayrılan paranın mevcut iç tadilata harcandığı da belirtilen açıklamada Kayseri, Antep Adıyaman, Urfa illeriyle aynı zamanda çizilen Samsun Çarşamba Havaalanı İç Hatlar terminal Projesi’nin Samsun’un sahipsizliğinden başlatılamadığı görüşü hakim.

Yaklaşık 139 Milyon 500 Bin TL'ye mal olacağı, yaklaşık 20 Bin metre karelik apron ve 30 Bin metrekarelik terminal binasının yenilenmesi işlerini kapsayan ihalenin Samsun siyasetçilerinin ilgisizliğinden dolayı diğer illerde tamamlanma aşamasına gelirken Samsun’da hiç başlanamadığı belirtiliyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN