Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-08-2016 10:05   Güncelleme : 20-08-2016 10:05

Samsun Halk Sağlığı Telefon Skandalının Gerçek Hikâyesi!

Samsun Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nde 130 adet çeşitli markalardaki telefon skandalının yetkisi olmayan memurlar tarafından imzalanan sözleşmeden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Samsun Halk Sağlığı Telefon Skandalının Gerçek Hikâyesi!

SAMSUN - Samsun İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde 2014 yılında İl Müdürü Ertan Uzun döneminde Turkcell ile imzalanan sözleşme ile Toplum Sağlığı Merkezlerinde Turkcell GSM şebekesi kullanılmaya başlandı.

Bir süre sonra Sağlık Bakanlığı ile Türk Telekom arasında imzalanan SB Net protokol sebebiyle, bakanlığa bağlı bütün kurumlarda Türk Telekom GSM şebekesi kullanılmaya başlanınca, Turkcell GSM hattı iptal edildi.

İptal Turkcell’e bildirilince ortaya tuhaf bir durum çıktı.

Hattın iki yıllık taahhüdü vardı ve karşılığında 130 tane çeşitli markalarda akıllı telefon hediye alınmıştı.

2015 yılında göreve başlayan Samsun Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, kendisinden önce imzalanmış sözleşmeyi ve taahhüdü iptal ederek Bakanlığın SB Net protokolünü uygulamaya koydu.

VE BOMBA BÖYLE PATLIYOR

Turkcell sözleşmenin iptal edildiğini fark edince taahhüdü ihlal bedelini istedi ve bomba böylece patlamış oldu.

Samsun Halk Sağlığı İl Müdürü Kasapoğlu, sözleşmenin yetkisi olmayan kişiler tarafından imzalanmış olduğu ve kurum ile özel şirket arasında kurumun aleyhinde bir sözleşme imzalanamayacağı gerekçesiyle konuyu mahkemeye taşıdı.

Geri almayı kabul etmese de Turkcell’e cihazların iade edilmesi kararlaştırılınca ortada hiç cihazın olmadığı görüldü ve ikinci bir şok yaşandı.

CEVAPLANMASI GEREKEN SORULAR

  1. Turkcell’den Taahhüt sözleşmesi imzalanmasının hediyesi olarak alınan 130 adet cihaz nerede. Cihazlar teker teker satıldı mı? Parasını kim ya da kimler yedi?
  2. Taahhüt Sözleşmesi hangi kanuna istinaden kimler tarafından imzalandı ve imzaya yetkileri var mı?
  3. Konu hakkında dönemin Halk Sağlığı İl Müdürü Ertan Uzun neden bir açıklama yapmıyor?
adminadmin