Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-02-2018 09:32   Güncelleme : 01-02-2018 09:32

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü İle Ortak Projeler Değerlendirildi

Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Aksoy, Samsun Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü İle Ortak Projeler Değerlendirildi

Ziyaret esnasında iki kurumun ortaklaşa yürüttüğü projeler ve gelecek dönemlerde hayata geçirilecek projeler üzerinde değerlendirmeler yapıldı.

Ziyarette, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak yürütülen projeler hakkında, değerlendirme yapan Karayılmaz; " İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte birçok başarılı projeler hayata geçirdik ve yeni projeleri uygulamaya koymak için il Milli Eğitim Müdür Yrd. Erdal bey ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. Şu ana kadar bütün projelerimiz iki kurumun koordinasyonu ve yoğun çalışmaları ile devam ediyor.

Bugüne dek İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa birçok başarılı proje hayata geçirdik, bunların başında ‘ Geleceğe Kulaç Atıyoruz ’ Projesi gelmektedir. Proje Kapsamı'nda binlerce çocuğumuz temel yüzme eğitimi alarak, hem öğrenim hem de spor hayatlarına devam ediyorlar. Samsun’da uygulamaya sokulan bu proje, ülkemizde örnek gösterilerek birçok ilde uygulamaya sokuldu. ‘ dedi.

Öte yandan “ Zirvede Bende Varım ” Projesi' yle Aile ve Sosyal Politikalar bünyesindeki öğrencilerimizin de içerisinde bulunduğu, 2000’ in üzerinde öğrenci Spor Tırmanış Branşı ile tanışarak, müsabakalara katılma yolunda büyük aşama kat etti.

Bir diğer önemli projemiz olan ‘ Sağlıklı Nesiller Mutlu Gelecekler ’, Baruthane Orta Okulu' nun öncülüğünde devam etmektedir. Proje kapsamında öğrencilerimiz hem sportif hem de sanatsal faaliyetlerde yeteneklerini geliştirme imkanı buluyorlar. Bu projemizin yelpazesini genişleterek, 17 ilçemizde belirlenecek pilot okullar üzerinden yürütülmesi düşünülmektedir.

Yeni projeler kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak düzenleyeceğimiz ‘Samsun İçin Okuma Vakti ’ Projesi 8 Şubat 2018 tarihinde, Canik 19 Mayıs Stadyumu'nda binlerce öğrencinin aynı anda kitap okuyacağı bir projenin hayata geçirilmesi planlanmaktadır.

Bir diğer uygulamaya sokacağımız projemiz ise ‘ 7 Bölge 7 Toy’da Türk’üm ’ Projesi kapsamında Orta Asya’dan Anadolu’ ya gelerek; burasını yurt edinen Türk Boylarımızı yeni nesillere öğreterek, onları Ataları konusunda bilgilendirmeyi hedefleyen projeler olarak uygulamaya konulması planlanmaktadır. "

Oktay ZERRİN- Samsun

 

adminadmin