Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-01-2021 08:22   Güncelleme : 28-01-2021 08:25

Samsun İlkadım Gürgendağı Mahallesi Muhtar Görevden Alındı!

Akasyamhaber’in 2015 yılında gündeme getirdiği, Samsun İlkadım Gürgendağı Mahalle Muhtarı Mehmet Yılmaz’ın mahalle sakinlerini oyuna getirme davası sonuçlanarak muhtar görevinden alındı.

Samsun İlkadım Gürgendağı Mahallesi Muhtar Görevden Alındı!

Gürgendağı Mahalle Muhtarı Mehmet Yılmaz, 10.06.2020 tarihi itibariyle cezası kesinleşerek görevinden alındı ve yerine aza Haydar Altun getirildi.

Avukatı Hanife Temiz aracılığıyla tekzip metni geldi

Samsun’un İlkadım İlçesi Gürgendağı Köyü Muhtarı hakkında köy sakinlerinin arazilerini kendi yakınlarının üzerine yaptığı iddiasıyla önce tapu kadastroya sonra savcılığa şikayet edilmişti.

Gürgendağı köyü sakinleri hazırladıkları imzalı dilekçelerle savcılığın yolunu tutarken Akasyamhaber'e konuşmuşlar ve Gürgendağı Köy muhtarı Mehmet Yılmaz’ın, köydeki tescil dışı arazileri kendi yakın akrabalarına hatta yakın arkadaşlarının üzerine yazdırdığını iddia etmişlerdi.

Ellerindeki tapular ve şikayet dilekçeleriyle Tapu Kadastro’ya da giderek böyle bir durumun nasıl gerçekleştiğini öğreneceklerini belirten köy sakinlerinin bir de ilginç iddiaları vardı o da; “Tapudan yardım alınmadan böyle bir işlem gerçekleştirilemeyeceği..”

 

MUHTAR KONUŞMAMIŞTI

Haberi hazırlarken görüşlerine başvurmak üzere telefonla aradığımız Gürgendağı Köyü’nde yaklaşık 85 dönüm araziyi kendi yakın akrabalarının üzerine yaptığı iddia edilen Gürgendağı Köy Muhtarı Mehmet Yılmaz, sorularımıza önce gayrı ciddi cevap verirken konunun ehemmiyeti kendisine hatırlatılması üzerine müsait olmadığını belirterek “Cuma’dan sonra görüşelim" diye telefonu kapatmış ne var ki bir daha kendisiyle görüşememiştik..

 

TEKZİPTE NELER VAR

Gürgendağı Köy Muhtarı Mehmet Yılmaz, Avukatı aracılığıyla gönderdiği tekzip metninde Gürgendağı’nın köy değil mahalle olduğunu hatırlatarak, haberimizin, haber kaynağı kişilerin kin ve nefreti sebebiyle yapıldığını belirtiyor.

Söz konusu mahallede kadastro kanunu gereğince kadastro çalışmaları yapıldığı ve sonuçta düzenlenen tutanakların teknik heyet, muhtar ve bilirkişilerce imzalandığını, yasa gereği mahallede bulunan camilerin ve muhtarlık binasının ilan panosunda askıya çıkartılarak yapılan tespitlere mahalle sakinlerinin bilgisine itiraz etmek imkanı sağlandığının da belirtildiği tekzip metninde haberimizde yer alan şikayetçilerin arasındaki N.B isimli kişinin aynı zamanda bilirkişi heyetinde olduğu ve tespit tutanaklarına imza attığı da kaydediliyor..

Tekzipte N,B olarak geçen Nevzat Bayındır’a “hem bilirkişi heyetinde olup tespit tutanaklarını imzalamışsın hem de şikâyet dilekçesinde de ismin geçiyor” şeklindeki sorumuza ise aldığımız cevap tekzip metinin tekzip eder mahiyetindeydi.

 

MUHTAR BİZİ OYUNA GETİRDİ ”

Nevzat Bayındır olayı şöyle anlatmıştı;

“Bilirkişi olarak gittiğimiz yerde aramızda okuryazarlığı olmayanlar da vardı. Onun için muhtar ne dediyse onu yaptık ve imzaları attık. Muhtara güvenmeyeceğiz de kime güveneceğiz. Bizi kandıracağını tahmin bile edemedik. Ayrıca burada soyadı aynı olan kişilerin birbirleriyle akrabalık bağı yoktur. Sadece soyadı benzerliğimiz vardır. Çünkü aynı soyadını taşıyan üç aile var bu köyde. Buradaki mevcut durumun muhtarlık seçimleriyle yakından uzaktan alakası yok.

Vermiş olduğumuz dilekçemizle ilgili olarak resmi makamlara gerekli müracaatımız yapıldı. Burada suçüstü yakalanan muhtar hala milleti kandırarak işlediği suçu örtbas etmeye çalışıyor” diyen Nevzat Bayındır, Avukat Hanife Temiz’in tekzip metninde iddia ettiği Muhtar Yılmaz'ın kadastro çalışmalarından el çektirilmediği konusunda ise şunları söyledi; “Tapu Kadastro Müdürlüğünde, muhtara kadastro tespit çalışmalarından el çektirildiğine dair belge mevcuttur. Hatta oradaki görevliler kadastro tespit çalışmalarına 1. Aza ile devam edileceğini söylediler. Başta da söylediğim gibi bu olayların muhtarlık seçimleriyle herhangi bir ilgisi yok. Cemalettin Arslan İle Bahri Arslan’ın akrabalığı yoktur. Nüfus kayıtlarından araştırılırsa görülecektir. ” dedi. Bilirkişi heyetinde yer alan ve sonra da şikâyet dilekçesini imzaladığı söylenen Cemalettin Arslan ise, “Kadastro tespit tutanaklarını imzaladığımız doğru fakat Muhtar bizi oyuna getirdi. Yapılacak olan kadastroçalışmalarıyla ilgili herhangi bir şey göstermeden bize imza attırdı”

Akasyamhaber.com

Recep YAZGANRecep YAZGAN