Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-06-2017 12:15   Güncelleme : 03-06-2017 12:15

Samsun İlkadım'da TEOG başarısı yalanı

İkinci dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi merkezi ortak sınavlarında 81 ilde 17 bin birinci olduğu öğrenildi.

Samsun İlkadım'da TEOG başarısı yalanı

17 Bin öğrencinin 120 sorunun tamamını doğru yanıtlamış olması bir sınıfta 10 öğrencinin bütün soruları yapmasına rağmen Samsun İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu durumu başarı olarak göstermesi şaşırttı.

1 milyonun üzerinde öğrencinin katıldığı ikinci dönem TEOG’daki bu sonucu Eğitim İş Başkanı Mehmet Balık şöyle yorumladı: “Birinci dönem TEOG sınav soruları çok zordu. İkinci TEOG sınavlarında soruları basitleştirerek açıklarını kapatabilmek için böyle bir yol izlediler. PISA ve TEOG’daki başarısızlığa karşı suni bir başarı yaratılmış oldu. Batman’daki bir okuldan 10 öğrenci birinci çıkmış. Sorular gerçekten seçmek için sorulmuş olsaydı bu kadar birinci çıkmazdı.”

YAPAY BİR BAŞARI HİKÂYESİ

Öte yandan birinci dönem TEOG sınavlarında ortalama başarının düşük olması nedeniyle ikinci dönem TEOG sorularının bilinçli olarak kolay hazırlandığı ve 17 bin başarının bu nedenle ortaya çıktığı da iddia ediliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) birinci dönem TEOG’daki düşük başarı ortalamasını yükseltebilmek için ikinci sınavın sorularını kolay hazırlattı.

Tüm TEOG sonuçları incelendiğinde soruların tamamını yapanların sayısı yaklaşık 4 bini geçmez iken son sınavda 17 bin öğrencinin soruların tamamını doğru yapması sınavın tutarlılığını şüpheli hale getirdiği de iddia ediliyor.

adminadmin