Samsun Haber
Giriş Tarihi : 11-04-2018 13:39   Güncelleme : 11-04-2018 13:39

Samsun Kanser Taramalarında Türkiye 3.sü Oldu

Sağlık Bakanlığı, meme kanseri taramalarında hedef nüfusu 100 binin üzerinde olan iller arasında üçüncülük ödülünü Samsun Sağlık Müdürlüğüne verdi.

Samsun Kanser Taramalarında Türkiye 3.sü Oldu

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Dairesi Başkanlığı tarafından 1 – 7 Nisan Ulusal Kanser Haftası kapsamında Ankara’da Kanserde Güncel Konular Toplantısı ve kanser taramasında en başarılı iller ödül töreni düzenlendi.

Törende hedef nüfusu 100 binin üzerinde olan iller arasında meme kanseri taramasını en çok yapan 3. il olan Samsun ödülünü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcımız Dr. Hatice ÖZ, Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan’ın elinden aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Ali ORUÇ şunları söyledi: “Samsun olarak kanser taramalarının öneminin bilincinde olarak çalışmalarımızı büyük bir özveriyle yürütüyoruz. Bu çalışmalar sonucunda Bakanlığımızdan böyle bir ödül almaktan ilimiz adına büyük mutluluk duyduk. Bu ödülün alınmasında emeği geçen, KETEM, Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezlerindeki çalışma arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

adminadmin