Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-08-2018 13:23   Güncelleme : 07-08-2018 13:23

Samsun Milletvekili Köktaş’ın hedefinde Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü

 Samsun Milletvekili Köktaş’ın hedefinde Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü

AK Parti Milletvekili Köktaş, Pazar günü yaşanan trafik kaosunun tam bir facia olduğunu söyledi.

Köktaş, "Uyarı ile tedbir aynı şey değil. Vatandaşın ulaşım hakkı gasp edilemez. Kabul edilemez bir durumdu" dedi

Hedef Halk Gazetesi’nden Zekeriya Fırat’ın haberinde Samsun'da geçtiğimiz Pazar Günü çevre illerle birlikte 15 bin öğretmen adayı yollarda perişan oldu, bazıları sınavı kaçırdığı belirtilerek AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’ın açıklamalarına yer verildi.

Trafik kaosu ve koordinasyon eksikliği nedeniyle vatandaşlar da yollarda kaldı. Araçlar arızalandı, saatlerce açılmayan trafikte, ilgililerin çözüm üretememesi hayatı felç etti. AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş da yaşananları sert bir dille eleştirdi.

OMÜ'de KPSS-ÖABT sınavına girmek için Samsun-Sinop yolunu kullanmak isten sürücülerin 'Uluslararası bisiklet yarışları' nedeniyle tamamen kapatılmasının başta hata olduğunu ifade eden Milletvekili Köktaş, "Sonuçta  bütün  yolu  kaplamıyor bisikletçiler. Güvenlik şeridi oluşturulur gerekirse bir bir şerit daha trafiğe açılabilirdi. Polis arkadaşların inisiyatif almadıklarına bizzat kendim de şahit oldum. Bu konuda Emniyet tedbirini daha iyi almalıydı ve tecrübeli rütbeli polislerle koordinasyon daha iyi sağlanabilirdi. Büyükşehir Belediyesi de bu konuda önlemleri 'bu kötü senaryoyu düşünerek' tedbirli davranmalıydı" diye konuştu.

ALTERNATİF OLUŞTURULMADI VATANDAŞ EZİYET YAŞADI

Uzun araç kuyrukların oluştuğu yolda bazı adayların sınava yetişememesinden  sonra kendisine de bir çok vatandaştan şikayet geldiğini ifade eden AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Falcon Fest' kapsamında düzenlenen Triatlon yarışmaları yani bisiklet yarışmalarının saati değiştirildi. Ancak sonrasında bir şerit daha açılabilirdi, yoğun olan bölgelerde karşılıklı olarak. 19 Mayıs bölgesine gidiş yoğundu, polis inisiyatif kullanmalıydı. Ben de Atakum'da aynı sorunu yaşadım. Bu tip organizasyonları yapabileceğimiz halde, vatandaşa eziyete dönmesi kabul edilemez. Sınava girecek öğrencilerin bu yoğunluğu da alternatif her şey düşünülerek halledilebilirdi. Biz siyasetçilerin ve yerel yöneticilerin görevi sorun çıkarmak değil, çözümleri oluşturmak. Sonuçta, öğleden sonra Vali beyle görüştüm. Bisiklet yarışına tek şerit verildi ve biraz da olsa trafik rahatladı" dedi.

BÜYÜKŞEHİR VE EMNİYET ÇÖZÜM ÜRETMELİYDİ

Sosyal medyada yaşanan tepkilerde vatandaşların  haklı olduğunu altını da çizen AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, şöyle devam etti: Sonuçta Pazar günü yaşanan öğrenciler açısından da, Pazar günlerini  sahilde geçirmek isteyen vatandaşlar için de tek kelimeyle faciadır ve kabul edilemez. Ancak bu kadar kaos olabilirdi ve onu yaşadı Samsun. İlgililerle bu  konu görüşüldü ve yine masaya yatırılacak. Büyükşehir Belediyesi'nin ve Emniyet Müdürlüğü'nün bu  konuda daha hassas olması ve alternatif tüm geçiş noktalarını ve sahil yolu  dahil tüm yönlendirmeleri düşünmesi gerekirdi."

Hedef Halk - Zekeriya FIRAT

adminadmin