Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-08-2019 12:51   Güncelleme : 08-08-2019 13:32

Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Habip Muruz’un Kurban Bayramı açıklaması

Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Habip Muruz Kurban Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Habip Muruz’un Kurban Bayramı açıklaması

Muruz yaptığı açıklamada, “Türkiye’de hayvan hastalıkları, hayvansal gıda üretimi, muhafaza ve tüketim konularında gündem oluşturmak için yapılan açıklamalar toplumda sosyal ve psikolojik tahribatlar oluşturma potansiyeline sahiptir. Söylenti ve dedikoduların haber değeri kazanarak meşrulaşması doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmada ciddi zafiyet yaratmaktadır. Bu durum, özellikle Kurban bayramı öncesi hayvan sağlığı ve gıda güvenliği konularında da kendini göstermektedir.  Aynı konuda farklı ve çelişkili bilgiler değişik medya kuruluşlarında yer alabilmektedir. Zihnin dağılması sonucunda insanlar doğruyu yanlıştan ayırt edememektedir.

 Bu bağlamda, Kurban Bayramı'nın sağlık ve huzur içinde geçmesi için hayvan üreticisi, hayvan satıcısı ve kurbanlık kesim yapacak vatandaşlarımızın mutlaka bir veteriner hekim ile irtibat halinde olması, kesimlerin mümkünse mezbahalarda veya belirlenen toplu kesim yerlerinde yaptırılması, eğitim almış ve deneyimle kişilerce bu kesimlerin yapılması,  ve tüm paydaşların hijyen ve çevre sağlığına azami dikkat göstermesinin medeni bir ölçüt olduğu unutulmamalıdır. Özellikle şu husus unutulmamalıdır ki “veteriner hekim kontrolünden geçmeyen et güvenilir et değildir”. Sahada 7 gün 24 saat görev yapan veteriner hekimler çalışmalarına kurban bayramı süresince de devam edeceklerdir. Vatandaşlarımıza en yakın veteriner hekime ulaşarak daha ayrıntılı bilgi almasını tavsiye ediyoruz.

Bu vesile ile Alaçam ilçesinde kurbanlık hayvan pazarında görevi başında hayvan satıcılarının fiziki saldırısına uğrayan veteriner keim meslektaşımıza geçmiş olsun diyorum ve bu olayı gerçekleştirenleri şiddetle kınıyorum. Saldırganların bir önce adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. Milletimizin kurban bayramını şimdiden tebrik ediyoruz.” dedi

adminadmin