Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-09-2022 17:13   Güncelleme : 02-09-2022 17:44

Samsun Üniversitesi Ayakları Yere Basmayan Festivalde Katılımcılarla Buluşmaya Devam Ediyor

Samsun Üniversitesi TEKNOFEST Karadeniz’in üçüncü gününde de faaliyetlerini sürdürdü.

Samsun Üniversitesi Ayakları Yere Basmayan Festivalde Katılımcılarla Buluşmaya Devam Ediyor

Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, milli mücadelenin meşalesinin yakıldığı Samsun’da tüm hızıyla devam ediyor.

 

Milli Mücadele ruhunun filizlendiği şehirden ismini alan Samsun Üniversitesi, TEKNOFEST Karadeniz’in üçüncü gününde AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş. (TEİ) Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve çok sayıda teknoloji meraklısını H17 nolu standında ağırladı. Üniversite akademik, idari personelleri ve öğrencileriyle ziyaretçilere faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Samsun Üniversitesi öğrencilerinden oluşan gönüllüler, stantta çocuklar için düzenledikleri ‘Kendi Uçağını Tasarla’ atölyesinde çocuklarla birlikte kağıt uçak yaparak uçakları çocuklara hediye etti. Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Üniversite standında etkinlik gerçekleştiren öğrencilerle buluşmalarının ardından TÜBİTAK standını ziyaret etti.

Ayrıca TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin 5. yılında yarışmacıların projelerini ticarileştirerek küreselleşmesi ve Türkiye'ye ait markalar oluşturması hedefiyle T3 Girişim Merkezi yürütücülüğünde TEKNOFEST Girişim Programının Girişim Gösteri Günü gerçekleştirildi. Programa T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün katıldı. Girişim Gösteri Programı mezunlarının sahne alarak projelerini paylaştığı programa Samsun Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın ve Teknoloji Transfer Ofisi yetkilileri katılım sağladı.

Samsun Üniversitesi TEKNOFEST’te H17 numaralı stantta 4 Eylül Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Recep YAZGANRecep YAZGAN