Eğitim
Giriş Tarihi : 19-08-2022 15:26   Güncelleme : 19-08-2022 15:26

Samsun Üniversitesinde Üç Yeni Uzaktan Lisansüstü Eğitim Programı Açıldı

“Nitelikli Toplum için Nitelikli Üniversite” ufkuyla çalışmalarını sürdüren Samsun Üniversitesi, zamanın ruhuna uygun, yeni programlar açmaya devam ediyor.

Samsun Üniversitesinde Üç Yeni Uzaktan Lisansüstü Eğitim Programı Açıldı

Samsun Üniversitesi, pandemi süreci ile birlikte eğitim kurumlarının önemli bir uygulaması haline gelen “Uzaktan Eğitim” konusunda bir adım daha attı. Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’ın çalışmaları sonucu Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Sosyoloji ve Uluslararası Ticaret programlarında uzaktan eğitim yapılmasına YÖK onay verdi. Bu üç yeni program, 2022-2023 Güz Dönemi’nden itibaren, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde öğrenci almaya başlayacak. Programlara başvurular 22-29 Ağustos tarihleri arasında kabul edilecek.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Programı Öğretim Üyelerinin Entelektüel Birikimiyle Geniş Kitlelere Hitap Ediyor

Yeni programlardan biri olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı, Lisans diplomasına sahip herkesin ilgisini çekecek müfredat içeriği ve Samsun Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyelerinin entelektüel birikimiyle geniş kitlelere hitap ediyor. Bilişim teknolojilerinin sunduğu imkânları kullanacak olan program, internet ulaşımı olan ve yüksek lisans eğitimi almak isteyen herkese açık olacak. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programının içeriği, Siyaset ve Sosyal Bilimler, Yönetim Bilimleri, Siyasi Tarih, Hukuk Bilimleri ile Kentleşme ve Çevre Sorunları alanlarını kapsıyor.

Sosyoloji Programı Toplumu Anlama ve Açıklama Ufku Sunuyor

Uzaktan eğitim programı olarak açılan bir diğer program ise Sosyoloji Programıdır. Bu programın açılacağı Sosyoloji Anabilim Dalı 2021 yılından itibaren Samsun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde tezli yüksek lisans çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl itibariyle de uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programına öğrenci kabul edecek. Sosyoloji Bölümü güçlü, yenilikçi ve dinamik bir kadroya sahiptir. Bölümün amaçladığı sosyolojik bakış ya da imgelem, toplumu oluşturan temel yapıtaşlarını yani sağlık, ekonomi, aile, boş zamanlar, eğitim, siyaset, din vb. kurumları, kültürel yapıyı anlamak, analiz etmek ve bazı durumlarda çeşitli toplumsal sorunlara çözüm önerileri getirmek imkânını sağlıyor. Bu nitelikler, sosyolojinin küreselleşme sürecinde dünyanın ve dolaylı olarak ülkemizin içinde bulunduğu koşulları anlamak ve açıklamak için de vazgeçilmez bir araç olduğunu gösteriyor. Bu bağlamda Uzaktan Öğretim Sosyoloji Tezsiz Yüksek Lisans programı sadece sosyoloji bölümü mezunlarının değil her alandan lisans mezunlarının sosyolojik bilgilerini güçlendirecek bir müfredata sahip olarak program başvurusunu lisans mezunu her adaya açık tutacak.

Uluslararası Ticaret Programı Multi-Disipliner Bir Yaklaşım Benimsiyor

Yeni açılan bir diğer Uzaktan Eğitim Programı ise Uluslararası Ticarettir. Uluslararası ticaretin ülkelerin kalkınması ve refah seviyelerini artırması açısından önemi büyüktür. Bu alanda yetişen nitelikli ve uzman elemanlara ve yöneticilere duyulan ihtiyaç günümüzde daha da artmıştır. Kısa süreli kurslarla kapatılmaya çalışılan bu ihtiyacın daha geniş, kapsamlı ve uygulamaya yönelik eğitim veren programlarla karşılanması zorunluluğu vardır. Uluslararası Ticaret Tezsiz Yüksek Lisans programında dış ticaret, gümrük, uluslararası iktisat, uluslararası pazarlama, uluslararası finans ve lojistik alanlarında dersler verilmektedir. Böylelikle uluslararası ticaret çatısı altında birleşen bu multi-disipliner yaklaşım ile yapılan eğitim sayesinde hem özel hem de kamu sektöründe kariyer fırsatları değerlendirilebilecektir.

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN