Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-06-2019 15:04   Güncelleme : 12-06-2019 15:04

Samsun Valiliği’nden Ösym 2019 YKS Sınavı Açıklaması

Samsun Valiliği tarafından bu hafta sonun yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile alakalı bir açıklama yapıldı.

Samsun Valiliği’nden Ösym 2019 YKS Sınavı Açıklaması

Valilikten yapılan açıklama şu şekilde:

Milyonlarca lise son sınıf öğrencisinin üniversiteli olabilmek için hazırlandığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 15-16 Haziran 2019'da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) Samsun ilimiz dâhil tüm Türkiye çapında gerçekleştirilecektir.

Tüm öğrenci ve veliler hayatlarını etkileyen bu sınav için sonsuz özveride bulunup yoğun emek harcamışlardır. Biz ÖSYM Samsun Sınav Koordinatörlüğü olarak, öğrenci ve velilerin yıllarca gösterdikleri bu özveri ve emeklerinin farkında olduğumuzdan; tüm bu çabaların heba olmaması için sınav günü yaşanabilecek bazı olumsuzluklara karşı dikkat edilmesi gereken hususları belirtmek isteriz.

Samsun ÖSYM Sınav Koordinasyon Kurulu, Ondokuz Mayıs üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç başkanlığında 10.06.2019 tarihinde toplanarak sınavlarla ilgili alınması gereken tedbirler görüşülmüştür.

ÖSYM sınav kuralı gereği geçerli kimlik ve sınav giriş belgesi bulunmayan adaylar kesinlikle binalara alınmayacaktır. Adayların sınav günü mutlaka geçerli kimlik kartı ve sınava giriş belgesini yanlarında bulundurmaları zorunludur. Adayların, fotoğraflarının bulunması gereken Sınava Giriş Belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmeleri gerekmektedir. Ayrıca ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler haricinde belgenin ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vesaire bulundurulmaması gerekmektedir.

Samsun ili ve ilçelerindeki tüm Nüfus Müdürlükleri sınav tarihlerinde, 15.06.2019 Cumartesi günü 07:00-17:00, 16.06.2019 Pazar günü ise 07:00-15:30 saatleri arasında açık olacaktır. Herhangi bir nedenle T.C. kimlik kartı bulunmayan veya kaybeden adaylar Nüfus Müdürlüklerinden fotoğraflı, imzalı ve mühürlü "Geçici Kimlik Belgesi"ni alabileceklerdir. Bu Geçici Kimlik Belgesi sınav için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. Ancak sürücü belgesi, öğrenci kimlik kartları, basın kartı, avukat kimliği, kurum kimlikleri, ikamet izni vb. belgeler sınav giriş belgesi olarak kabul edilmeyecektir.

Sınavda adaylar ve görevliler, şeffaf pet şişe içerisinde su haricinde ÖSYM'den resmi izin alınmamış ilaç, gıda ve her türlü cihazla sınava girişin yasak olduğu unutulmamalıdır.

Sınava girecek öğrencilerimizin sınav günü sabah oturumlarında saat 10:00'dan sonra, Pazar günü öğleden sonraki oturumda ise 15:30 dan sonra binalara kesinlikle alınmayacaklarını akıllarında bulundurması gerekmektedir.

Adayların sınava girecekleri binaları en az iki gün önceden görmeleri, sınav günü stres ve karmaşa yaşamamak için önem arz etmektedir. Farklı ilçelerde benzer isimlerde lise (örneğin Samsun İlkadım ilçesinde ve 19 Mayıs İlçesinde 19 Mayıs Anadolu Lisesi gibi) ya da ortaokullar (Atatürk Ortaokulu) olabilmektedir. Bu nedenle, adaylar hangi ilçedeki okulda sınava gireceğini Sınava Giriş Belgesindeki yazılı olan adres bilgilerini kontrol ederek kesinleştirmeli ve buna göre tedbirini almalıdır.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Kampüsü’nde sınava girecek adayların olası trafik yoğunluğunu hesaba katmalarını, sınavın başlama saatinden en az bir saat önce sınava girecekleri binada olacak şekilde yola çıkmaları önemle tavsiye edilmektedir. Samsun ÖSYM Sınav Koordinasyon Kurulunun aldığı karar gereği Samsun Büyükşehir Belediyesince sıklaştırılmış tramvay ve otobüs seferleri sabah saat 05.30’dan itibaren başlayacaktır. Sınav günleri sınav giriş belgesini gösteren adaylar için BŞB otobüsleri ve tramvay ücretsiz olacaktır. Sınava girecek adaylarımızın ve velilerin mümkün olduğunca toplu taşımayı tercih etmeleri sınav günü oluşabilecek trafik kargaşasının önüne geçilmesi açısından son derece önemli olacaktır.

ÖSYM Samsun Sınav Koordinatörlüğü olarak sınavlara katılacak tüm adaylara başarılar diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

adminadmin