Güncel
Giriş Tarihi : 30-03-2021 06:45   Güncelleme : 30-03-2021 06:45

Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı "Tüm Vatandaşlarımızı Kütüphanelerimize Bekliyoruz!"

Kütüphane Haftası münasebetiyle Gazi İl Halk Kütüphanesini ziyaret ederek, incelemelerde bulunan Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal ve Kütüphane Müdür Vekili Bayram Duman’dan yürütülen çalışmalar ve hizmetlerle ilgili bilgi aldı.

Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı

Yeni Gazi İl Halk Kütüphanesinin modern  ve ferah bir ortamda kullanıcılarına hizmet verdiğini belirten Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, “Samsun İlimize yakışır, çağın gerekliliklerini ihtiva eden kütüphanemizde, bilgi hizmetlerinin yanı sıra aktivite bahçesi ile bütünleşik çocuk bölümü, konferans salonu (90 kişilik), kafeterya gibi kullanıcı hizmetlerini de içine alan ve zemin+ 4 katlı olmak üzere toplamda 4577 m2’lik alanda ödünç kitap verme, danışma, çocuk bölümü, konuşan kitaplık ve internet hizmeti verilmektedir.

Koronavirüs salgınının sona ermesinden sonra Konferans Salonumuzda kütüphaneye ilgiyi arttırmak, vatandaşlarımızı kütüphaneden yararlanmaya yönlendirmek, kütüphaneyi bir kültür odağı olarak görmelerini sağlamak amacıyla; milli bayramlar, anma-kutlama ve kuruluş günlerinde, kitap tanıtma, imza günleri, konferans ve paneller düzenlemeyi hedefliyoruz. Ayrıca kişi-kurum ve kuruluşlar kütüphanemizle işbirliği yaparak kendi etkinliklerinde kütüphanemiz salonlarını da kullanabilmektedir.” dedi.

Gazi İl Halk Kütüphanesinin her yaş grubuna hizmet verecek donanıma ve konfora sahip olduğunu belirterek İlçe Halk Kütüphanelerinin de yenilenmesine büyük bir önem verdiklerini belirten Sayın Valimiz, “Çarşamba ilçemizde Belediyemiz tarafından bedelsiz olarak tahsisi yapılan 1.800 m2 alana sahip modern bir kütüphane yapımı için proje çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca Kütüphanesi bulunmayan ilçelerimizde kütüphane açılması içinde çalışmalar yürütülmektedir. Bu doğrultuda Ayvacık ilçemizde tahsis edilmiş olan 380 m2 alana sahip kütüphane binasının yapım işinin Nisan ayı sonu itibariyle teslim edilmesini ve tefrişatının yapılarak yaz sonunda kütüphanemizin okuyucularımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. Ayrıca yakın zamanda Tekkeköy, Ladik ve Vezirköprü ilçelerimizde bulunan Halk Kütüphanelerimiz yenilenerek hizmete girmiştir.” dedi.

Halk Kütüphanelerinin kadın, erkek, her yaşta, her düzeyde  ve her meslekten okuyucuya çeşitli konularda hazırlanmış basılı, görsel-işitsel eserlerin yanı sıra elektronik ortamda hazırlanmış bilgi kaynaklarını da içine alarak ücretsiz erişimi sağlayan ve yararlanmasını amaçlayan kurumlar olduğunu ifade eden Sayın Valimiz, “İlimizde toplam 315.385 kitapla hizmet veren 16 kütüphanemizin yaklaşık 88.000 üyesi bulunmaktadır. 2020 yılında Kütüphanelerimize gelen okuyucu sayısı 234.400, okuyucu tarafından ödünç alınan kitap sayısı 89.928, konuşan kitaplıktan yararlanma sayısı 123 ve internetten yararlanma sayısı 33.454 tür. Kütüphaneler hizmet verdiği bölgenin başta kültürel ve sosyal alan olmak üzere tüm alanlarda kalkınmasına yardımcı olurlar.

Bu anlamda Kütüphanelerimizden daha fazla vatandaşımızın yararlanmasını ve hizmet alabilmesini sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Okuyan, dinleyen, meraklı, ilgili, ruhunu her daim zenginleştirmek, ders çalışmak, ödünç kitap almak ve bilgisini yeni fikirlere açmak isteyen tüm vatandaşlarımızı kütüphanelerimize bekliyor ve vatandaşlarımızın kütüphanelerimizden daha çok yararlanmasını istiyoruz.” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN