Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-10-2016 09:18   Güncelleme : 22-10-2016 09:18

Samsun Valisi İbrahim Şahin 9. Samsun Tanıtım Günleri Açılış Törenine Katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberinde Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN ile birlikte, İstanbul Maltepe Sahil Miting alanında Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) tarafından 18-24 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen 9. Samsun Tanıtım Günleri açılış törenine katıldı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin  9. Samsun Tanıtım Günleri Açılış Törenine Katıldı

Samsun Haber - Açılış öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı bir gösteri sundu. 

Gösterinin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali İbrahim Şahin ve protokol üyelerinin katılımıyla, 9. Samsun Tanıtım Günleri açılış kurdelesi kesildi.

Vali Şahin yaptığı konuşmasında, “Samsun Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği 9. Samsun Tanıtım Günleri’nde sizlerle birlikte olmaktan, bu atmosferi  hemşehrilerimizle paylaşmaktan büyük bir memnuniyet duyuyor sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum.  Samsunumuzun yerel televizyonu Haber Aks Tv'nin de buradan canlı yayın yapması çok güzel tüm ekibe teşekkür ediyorum” dedi.

Kurdele kesiminden sonra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yaptığı konuşmasında, “Bu yıl 9. sunu düzenlediğimiz geleneksel Samsun Tanıtım Günlerine hepiniz hoş geldiniz. SADEF’in her organizasyonunda olduğu gibi inşallah bu organizasyonunda da tüm farklı branşlarda, farklı iş alanlarında farklı siyasi partiler altında çalışan siyasileri bir araya getirerek Samsunumuz için, Samsun’un geleceği için ve Samsun’a nasıl bir katkı verilebilir noktasında bir araya gelerek istişarelerde bulundukları, bir birine destek oldukları bir platform olarak inşallah burada bir araya gelecekler. Bizim her zaman söylediğimiz bir sözümüz var. Diyoruz ki ‘nerede olursanız olun Samsun’u unutmayın’ Şehrimizin en önemli markası olan Samsunsporumuzu unutmayalım. Stadımız bitme noktasına geldi. Özellikle buradan seyircilerimize sesleniyorum. Bu stadı dolduralım, çünkü dolduracak olduğunuz statta motivasyon en üst seviyede olacak. Aynı zamanda oradaki gelirle de takım kendini maddi açıdan döndürme imkanı sağlayacak. Tabi herkesin elini taşın altına koyacağına inanıyorum. Hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum.” dedi.  

Üç gün sürecek Samsun Tanıtım Günleri’nde stantlarda sunumlar gerçekleştirilecek. Etkinlikte, tüm Türkiye’ye mal olmuş Samsunlu Türk Halk Müziğinin efsane sanatçısı Yıldıray Çınar, Samsunlu cihan pehlivanı Yaşar Doğu, Samsunlu Neyzen Tevfik, Samsunlu Türk hukukçusu ve siyasetçisi Ali Fuat Başgil için ‘Samsun Değerlerini Anıyor’ isimli özel bir anma programı düzenlenecek.

Maltepe Sahil alanı standlarında Samsun'a ait yöresel giyecekler, yiyecekler ve hediyelik eşyalar beğeniye sunulacak.

9. ‘Samsun Tanıtım Günleri’ne ayrıca, Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, Erhan Usta, 22 ve 23. Dönem Milletvekili Ahmet Yeni, 25. Dönem Milletvekili Hüseyin Edis, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) Başkanı Yıldıray Baş, İlçe Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda Samsunlu katıldı.

 

adminadmin