Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-09-2018 10:42   Güncelleme : 29-09-2018 10:42

Samsun Valisi Osman Kaymak: Samsun’a yatırım yaparsa hem Samsung hem de Samsun kazanacak!

Samsun Valisi Osman Kaymak: Samsun’a yatırım yaparsa hem Samsung hem de Samsun kazanacak!

Samsun Valisi Osman Kaymak Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşeliği ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanlığı tarafında organize edilen programa katıldı.

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Kore’de başlayan savaşta dünyada barışın devamı açısından Güney Kore’ye asker göndererek onların yanında olduğunu göstermiştir” diyen Kaymak konuşmasında Samsung firmasını Samsun’a yatırım için davet ettiklerini de belirterek şöyle devam etti;

"Samsung firmasına bir dosya hazırlayıp gönderdik. Lütfen gelin Samsun’un yatırım imkanlarından ve avantajlarını tespit edin ve yararlanın dedik. En son Güney Kore ile hükümetimizin yaptığı görüşmelerde de Samsung’un Türkiye’ye yatırım yapacağını öğrendik. Lütfen Samsung yapacaksa bu yatırımı Samsun’a yapsın. Çünkü Samsun hava, demir, kara ve deniz yolu olmak üzere dört ulaşım aksına sahip nadir illerden birisidir. Samsung buraya gelmesi halinde çok karlı bir yatırım yapacaktır. Eğer Samsung ilimize yatırım yaparsa bundan hem Samsung firması, hem de Samsunlular karlı çıkacaktır diye düşünüyorum.”

 

adminadmin