Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-10-2020 09:06   Güncelleme : 23-10-2020 09:06

Samsun Yem Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne Konkordato Geçici Mühleti Verildi!

Samsun Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanlığı, konkordato talebinde bulunulan Samsun Yem Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.

Samsun Yem Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne Konkordato Geçici Mühleti Verildi!

Mahkeme ayrıca Yem Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne geçici konkordato komiserleri görevlendirdi.

Yem Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Geçici konkordato komiserliği için Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Cemalettin Kola, Trabzon Üniversitesi Mali Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Dr. Üyesi Hukukçu Ercan Sarıcaoğlu ve OMÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Güray ERENER görevlendirildi.

Yem Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne mahkeme tarafından görevlendirilen geçici komiserlerin davacı şirketin ve gerçek kişinin faaliyetlerine nezaret edecekler.

Ayrıca şirketin yönetim organlarının tüm eylem ve incelemelerinin geçerliliği geçici komiser onayına tabii tutulacak.

Diğer yandan konkordato talep eden borçlu şirket ve gerçek kişi alacaklılarınca, kararın ilanından 7 günlük kesin süre içerisinde dilekçe ile itiraz edilerek, konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığı hususu delilleri ile birlikte ileri sürebileceği gibi, mahkememizden de konkordato talebinin reddi talep edebilecek.

Recep YAZGANRecep YAZGAN