Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-12-2020 10:02   Güncelleme : 15-12-2020 10:02

Samsun'a Giriş ve Çıkışlarda HES Kodu Zorunlu Oldu!

Samsun’un 3 ana giriş noktası olan Ankara, Ordu ve Sinop karayolu girişlerinde Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulaması yapılacak.

Samsun'a Giriş ve Çıkışlarda HES Kodu Zorunlu Oldu!

Koronavirüs vakalarının yüksek oranda artış gösterdiği Samsun’da ilave tedbirler alındı.

Samsun Valiliği aldığı yeni karar ile kolluk kuvvetleri şehrin ana giriş noktalarında HES kodu sorgulaması yapacak. HES kodu riskli çıkan vatandaşların Samsun’a girişine izin verilmeyecek.

 

Samsun’daki koronavirüs tablosu ve alınan yeni tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulunan Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, "Samsun’da şu an için kritik bir safhadayız. Geçen hafta durumumuzu Sağlık Bakanımız birkaç defa ifade etmişti. Samsun’da filyasyon ekiplerini güçlendirdik. 200’den 240’a çıkardık. Karantinada olması gerekenlerin emniyet ve jandarma vasıtasıyla kontrollerini yapıyoruz. HES kodu denetimlerini artıyoruz. İki tane daha PCR cihazı getirdik. Birisini Çarşamba ilçemize, diğerini Bafra ilçemize kuruyoruz. Onların şu an kuruluş çalışmaları devam ediyor. Testleri hızlandırmış olacağız” dedi.

 

ŞEHRİN 3 GİRİŞ NOKTASINA EKİP YERLEŞTİRİLDİ

Yoğun bakımda hat safhaya ulaştıklarına dikkat çeken Vali Dağlı, “Yeni tedbirler alıyoruz. Samsun’un girişlerinde HES kodu uygulaması getiriyoruz. Şehrimize 3 girişinde HES kodu sorgulanacak. Bu çok önemli ve yeni bir uygulama. Sokağa çıkma yasaklarında akşam ve sabahları olmak üzere suistimal edenler olabiliyor. Bunlara kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz. Şehirde tesadüfi, kime denk geleceği belli olmayacak şekilde HES uygulaması yapacağız" diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN