Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-04-2023 12:13   Güncelleme : 26-04-2023 12:13

Samsun’a Nefes Aldıracak Proje

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Anakent İş Merkezi'nin olduğu alana inşa edilecek otopark, kafe ve meydan projesi ile kentte yeni bir yaşam alanı oluşturulacak.

Samsun’a Nefes Aldıracak Proje

İhalesi yapılan ve kısa bir süre sonra yapımına başlanacak proje kapsamında alanın altına 3 katlı 200 araç kapasiteli otopark, üstüne de tarihi dokuya uygun kafe ve meydan inşa edilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir “Bu alan çok güzel ve modern bir meydana dönüştürülecek. Samsun’a hem yeni bir otopark hem de yeni bir yaşam alanı kazandırmış olacağız” dedi.
 

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kent için, hazırlanan vizyoner projeler tek tek hayata geçiriliyor. Yapılan projelerle birlikte Samsun, büyük bir dönüşüm yaşıyor. Gerçekleştirilen her projede kent estetiği ön planda tutuluyor. Bu kapsamda hazırlanan projelerden biri de yıkılan Anakent İş Merkezi'nin olduğu alana yapılacak olan meydan, otopark ve kafe projesi. İhalesi yapılan ve kısa bir süre sonra inşaat çalışmaları başlayacak proje ile Samsun, yeni bir yaşam alanına kavuşacak.

2 bin 652 metrekare alanda gerçekleştirilecek proje kapsamında yer altına 3 katlı 200 araçlık konvansiyonel otopark inşa edilecek. Böylece bölgenin otopark sorununa neşter vurulacak. Ayrıca üst tarafa ise tarihi dokuya uygun kafe ve meydan inşa edilecek. Böylece Büyükşehir Belediyesi tek projeyle hem otopark sorununu çözecek hem de vatandaşlara nefes alabilecekleri yeni bir meydan kazandıracak.


‘SAMSUNLULARIN YENİ BULUŞMA NOKTASI OLACAK’

Söz konusu projeyi çok önemsediklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Yaptığımız her projede maksimum faydayı hedefliyoruz. Otopark projelerimizi oluştururken de bu doğrultuda hareket ettik. Kısıtlı alanı nasıl daha iyi kullanabileceğimizi hesapladık. Bu projede onlardan biri. Anakent İş Merkezi’nin yıkım çalışmalarını tamamladık. İhalesini gerçekleştirdik. Müthiş bir proje hazırladık. Bu alan çok güzel ve modern bir meydana dönüştürülecek. Samsun’a hem yeni bir otopark hem de yeni bir yaşam alanı kazandırmış olacağız” dedi.

‘MEYDAN YAPILMASI ÇOK İYİ OLACAK’

Projenin gerçekleştirilmesini vatandaşlar da heyecanla bekliyor. Ömer Parlak, alanın meydan olarak değerlendirilmesinin kent için çok iyi olacağını söyleyerek "Başkanımıza bu konuda başarılar diliyorum. Halkın en büyük arzusu oturabileceği çay içebileceği bir yer olacak. Burası da Samsunlulara nefes olur. Geçerken gönlümüzde çiçekler açar. Ailemizle gezerken oturup bir çay içeriz. Kısacası nefes alırız" diye konuştu.

 

‘ESKİ BİNANIN YIKILMASI İYİ OLDU’

Anakent İş Merkezi binasının yıkılmasının iyi olduğunu belirten Mehmet Kılıç ise “Samsun'un öyle yerlere ihtiyacı vardı. Eski binanın buradan kalkması iyi oldu. Otopark olacağını biliyordum ama üstüne meydan olacağını bilmiyordum. İyi düşünülmüş. Hem park sorununa çözüm olur hem de Samsun yeni meydana kavuşur. Güzel bir proje. Samsun'umuza ve bizlere hayırlı olsun" şeklinde konuştu.


xxxx
 

Recep YAZGANRecep YAZGAN