Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-01-2017 10:10   Güncelleme : 14-01-2017 10:10

Samsun’da En Fazla Hangi Şifalı Bitkiler İlgi Görüyor

​Son zamanlarda soğuk hava, yoğun kar yağışı ve ardından gelen ılık hava derken birçok vatandaş hava durumuna ayak uyduramayınca grip, nezle, öksürük ve soğuk algınlığı ile karşı karşıya kaldı.

Samsun’da En Fazla Hangi Şifalı Bitkiler İlgi Görüyor

Hal böyle olunca hastanelere akın eden insanlar alternatif tıp olarak bildiğimiz aktarlara akın etmeyi de ihmal etmedi.

Subaşı’nda aktarlık yapan FETHİ BAHARAT ŞİFALI BİTKİLER vatandaşların en fazla uğrak yeri haline geldi.

 Fethi Baharat’ın sahibi Fethi Çalık ile yapmış olduğumuz görüşmede, vatandaşların çoğunlukla kış çayı, ıhlamur ve adaçayına rağbet ettiğini söyledi.

KIŞ ÇAYI ŞİFA OLDU

Fethi Çalık, “200 gr kış çayı 9 liradan akın akın satışı yapılmakta. Kış çayının içerisinde yer alan zencefil, zerdeçal, karanfil, hatmi çiçeği, tarçın, adaçayı, ıhlamur, ebegümeci vs. gibi birçok bitki ve çiçek karışımından yapılmakta olup oldukça da kış aylarında grip, nezle, öksürük ve soğuk algınlığı rahatsızlıklara fayda sağlamakta” diye ifade etti.

EN ÇOK RAĞBET ALAN ŞİFALI BİTKİLER

Kış çayının haricinde bireysel olarak da satışı yapılan zencefil, zerdeçal, karanfil, hatmi çiçeği, ıhlamur en fazla şifalı bitkiler olarak rağbet alarak satışı yapılan ürünler arasında yer aldı.

Kış aylarında çaya rakip olarak yer alan ıhlamurun kilo fiyatı 75 TL olup çiçek ıhlamur ise 150 TL’den satışı yapılmakta. Ihlamurun neden bu kadar fiyatı yüksek diye sorduğumuzda “Eskiden daha fazla üretimi yapılmaktaydı artık ıhlamur ağaçlarından ıhlamur çok fazla toplanmıyor ve hasatı eskiye nazaran çok daha az. Bu nedenle satış pazarına çok fazla ıhlamur gelmiyor olan ıhlamur da bu yüzden fiyatı yüksek tutuluyor” diye yüksek tutulan ıhlamur fiyatına açıklama getirdi.

SOĞUK ALGINLIĞINA TAVSİYELER

Soğuk algınlığından şikâyetçi olan vatandaşlara kış çayını mutlaka tavsiye ediyoruz. Müşterilerde bundan oldukça memnun ve fazlasıyla geri dönüşünü alıyoruz. Dilerseler zencefilli ballı karışımlar ile de takviye yapıp sağlıklarına kavuşmayı hızlandırabiliyorlar.

Gül Gülsüm GÜNDÜZ

adminadmin