Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-11-2017 09:46   Güncelleme : 07-11-2017 09:46

Samsun’da okuma seferberliği

​Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun'da her öğrencinin yılda 16 kitap okuduğunu ifade ederek, "İlimizde sadece öğrencilerle değil öğretmen ve velilerle birlikte okuma seferberliği yürütülüyor. Okullarımızda kitap okuma oranı yüzde 60 arttı" dedi

Samsun’da okuma seferberliği

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, e-okul sisteminden alınan verilere göre Samsun'da öğrencilerin bir eğitim öğretim yılında ortalama 16 kitap okuduğunu söyledi.

KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞINI KALICI HALE GETİRMELİYİZ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, "Öğrencilerimizin araştıran, sorgulayan, sağlıklı analiz yapabilen, engin dünya görüşüne sahip bireyler olarak topluma kazandırılmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Kitap okuma alışkanlığı kazandırarak bunun kalıcılığını sağlarsak öğrencilerimizin Türkçeyi doğru, güzel ve etkin bir şekilde kullanabilmelerini, duygu ve düşüncelerini de ifade etmelerini sağlamış olacağız. Aynı zamanda öğrencilerimizin kitap okuyarak güzellik duygusu ve estetik anlayışı gelişmiş kültürlü, milli ve manevi değerlere sahip yüksek karakterli bireyler olarak yetişeceğine inanıyoruz” dedi.

OKUMA SEFERBERLİĞİ

Esen, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce kitap okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla okullarda yeni kütüphaneler açıldığını ifade ederek, "Var olan kütüphaneler ise yenilerek ve içerik açısından zenginleştirilerek, okul kütüphaneleri öğrencilerin severek ve isteyerek gidebilecekleri ortamlar haline dönüştürülüyor. "Samsun Maarif Hareketi", 'Oku, Anla, Yaşa' gibi projelerle sadece öğrencilerle değil öğretmen ve velilerle birlikte okuma seferberliği yürütülüyor. Ayrıca yıl içinde en çok kitap okuyan öğrencilere ödüllendirmeler yapılıyor" diye konuştu.

YÜZDE 60 ARTIŞ

E-Okul verilerine göre Samsun da öğrenciler bir eğitim öğretim yılında ortalama 16 kitap okuduğunu ifade eden Esen, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "2014-2015 eğitim öğretim yılında öğrenciler tarafından 10 kitap okunurken 2016-2017 eğitim öğretim yılında ise bu sayı 16'ya çıkmış durumda son iki yılda uygulanan projeler ve gerçekleştirilen çalışmalarla kitap okuma sayısının yüzde 60 arttığı görülüyor" dedi.

adminadmin