Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-10-2021 13:59   Güncelleme : 21-10-2021 13:59

Samsun'da teknofest hazırlıkları için t3 vakfı bekleniyor!

Samsun’da TEKNOFEST hazırlıklarının hızlandırılması için Türkiye Teknoloji Tanıtım Vakfı’ndan gelecek ekip bekleniyor.

Samsun'da teknofest hazırlıkları için t3 vakfı bekleniyor!

T3 Vakfı Samsun’da TEKNOFEST’in yapılacağı yerleri tespit ederek, Samsun’da TEKNOFEST komisyonunun kuruluşuna öncülük yapacak.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın komisyon başkanlığını yapacağı kurul T3 Vakfı’nın keşif için Samsun’a gelerek incelemelerde bulunduktan sonra oluşturulacak.

ALT YAPI ve KONAKLAMA İMKANİ YETERLİ

Samsun'un tesis ve konaklama imkanları bakımından TEKNOFEST için Samsun’a gelecek misafirleri ağırlamak bakımından yeterli olduğunu söyleyen Samsun Valisi Doç. DR. Zülkif Dağlı,

"Gençlerimizin çoğunluğu teknolojiyle hemhal olmuş durumda. Bu yönde yapılan çalışmaları ve gösterilen başarıları müşahede ediyoruz. İHA derken SİHA oldu, ZİHA oldu, şimdi DİHA denizlerde. Bunlar sadece görünenler, görünmeyen pek çok teknolojik imkan ve icat var. Bunlar hep başarılı sonuçlar alınan icatlar, roketler olsun diğer uçuş sistemleri olsun. Bununla ilgili özellikle gençlerimize çok büyük bir birikim oluşturacak. Bu sanayi ve teknolojiye dönüşüyor. Bu da son derece önemli. Bu dünyaya mal olmuş, dünyanın en büyük teknoloji festivali. Türkiye'nin sınırlarını aşan bir festival bu. Samsun'umuz burada en iyi şekilde yer almış olacak hem de kendisini duyurmuş olacak. Gelen misafirlerimize biz ev sahipliği yapmış olacağız. Çok büyük bir katılımcı kitlesi olacak. Samsun'umuz için güzel gelişmelere vesile olacaktır. Samsun olarak bu altyapı var bizim öğrencilerimizde. Samsun'da iki üniversitemiz var. Yine liselerdeki proje okullarımızın durumu gayet iyi" dedi.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN