Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-03-2017 14:52   Güncelleme : 06-03-2017 14:52

Samsunspor Anıtı Beğeniye Sunuldu

Samsunspor’un 20 Ocak 1989'da Malatya deplasmanına giderken geçirdiği trafik kazasında hayatlarını kaybeden futbol adamlarını anıtla ölümsüzleştirecek olan Canik Belediyesi, gelen onlarca projenin arasından öne çıkan 4 farklı anıt projesini taraftarların beğenisine sundu. Samsunlular, beğendikleri anıtı “www.canik.bel.tr/samsunsporaniti” adresinden seçebilecek. Samsunspor’un 20 Ocak 1989'da Malatya deplasmanına giderken geçirdiği trafik kazasında hayatlarını kaybeden futbol adamlarını anıtla ölümsüzleştirecek olan Canik Belediyesi, gelen onlarca projenin arasından öne çıkan 4 farklı anıt projesini taraftarların beğenisine sundu. Samsunlular, beğendikleri anıtı “www.canik.bel.tr/samsunsporaniti” adresinden seçebilecek.

Samsunspor Anıtı Beğeniye Sunuldu

Canik Belediyesi, Samsunspor'un 20 Ocak 1989 yılında Malatya deplasmanına giderken Havza yakınlarında geçirdiği ve Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ile şoför Asım Özkan'ın yaşamını yitirdiği trafik kazasının 28. yıldönümünde anlamlı bir proje için harekete geçti. Bugüne kadar yapımı gerçekleşmeyen 20 Ocak Anıtı'nı yapmak için düğmeye basan Canik Belediyesi, mülkiyeti Karayolları'na ait olan alanın devrinin gerçekleşmesi halinde kaza alanına kısa sürede anıt yapacak.

4 FARKLI PROJE ÖNE ÇIKTI

Anıt için çalışmalarını hızlandıran Canik Belediyesi, kazada hayatını kaybeden futbol adamlarını ölümsüzleştirmek için yapılacak anıt ortaya konan ve farklı yerlerden gelen onlarca proje arasından öne çıkan dört farklı anıt projesini Samsun kamuoyunun ve taraftarların beğenisine sundu. Anıt projesine özel bir internet sayfası açan Canik Belediyesi, en çok beğenilen anıt projesini hayata geçirecek. Samsunlular, Samsunspor Anıtı’nı “www.canik.bel.tr/samsunsporaniti sayfasından anıt tercihlerini yapabilecek.

‘İSİMLERİ ÖLÜMSÜZLEŞECEK’

Canik Belediyesi olarak o elim kazada yaşamlarını yitiren değerli isimlerin hatıralarını yaşatmak istediklerini belirten Başkan Genç, "20 Ocak ve bizim için acıyı ifade eden, hatırlatan kara bir gün. Bundan tam 28 yıl önce Samsunspor'umuzun Malatya deplasmanına giderken, Havza yakınlarında geçirdiği ve Teknik Direktörümüz Nuri Asan, futbolcularımız Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ve şoförümüz Asım Özkan'ı kaybettiğimiz bugünü unutmamız asla mümkün değil. İnşallah yapacağımız anıtla bu isimleri ölümsüzleştireceğiz" dedi.

‘EN KISA SÜREDE YAPILACAK’

Anıt için bugüne kadar bir çok girişimin olduğunu, ancak bir türlü gerçekleştirilmediğini ifade eden Başkan Genç, "Bugüne kadar bu anıtın yapılmasını arzu ederdik. Ancak gelinen noktada bu anıt yapılamadı. Biz de Canik Belediyesi olarak sorumluluk alarak, bu anıt işini üstlendik ve projemizi hazırladık. Bu konu ile ilgili 2 Ocak 2017 tarihli Meclis Toplantımızda karar aldık. Söz konusu kaza alanının mülkiyeti Karayolları'nda. Biz izin için gerekli müracaatları yaptık. Eğer gerekli izin konusunda bir sorun çıkmadığı takdirde inşallah Samsun halkının, Samsunspor taraftarlarının beklediği, olmasını arzu ettiği bu anıtı en kısa sürede şehrimize kazandıracağız" diye konuştu.

PROJELER BEĞENİYE SUNULDU

Samsunspor'un bu şehrin markası olduğunu da dile getiren Başkan Genç, "Anıtla ilgili bir çok proje hazırlandı ve bize geldi. Ancak 4 tanesi öne çıkıyor. Bu projeleri Samsun kamuoyunun, taraftarlarımızın beğenisine sunduk. Beğenilen anıtı hiç bekletmeden yapacağız. Samsunlu hemşehrilerimiz açtığımız internet adresinden beğendikleri anıtı seçebilir. Aslında sadece bir anıt değil, orada insanların araçlarını park edebileceği, abdest alabileceği, dua edebileceği düzenlemeler de yapmayı planlıyoruz. O güzel insanlar, Samsunspor uğruna hayatlarını kaybetti. Biz onlar için ne yapsak azdır. Bu vesileyle Cenabı Allah'tan hiç kimseye bir daha böyle bir acılar yaşatmamasını diliyorum. Bu elim kazada hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

SAMSUNSPOR KİTABI

Anıt projesinin yanısıra ikinci bir projelerinin daha olduğunu belirten Başkan Osman Genç, Samsunspor’un 1927 yılından bugüne kadar ki tarihi hafızasını içeren bir kitap yapacaklarını söyledi. Genç, “Canik Belediyesi olarak 20 Ocak Anıtı’nın haricinde ikinci bir çalışma daha yapacağız. Kırmızı-beyaz-siyahlı kulübün kuruluşundan bu güne kadar Samsunspor’un yaşadığı her şeyi, acısı, hüznü, güzellikleri, coşkuları, başarıları yine Samsunspor’la birlikte yaşayanlarla bir araya kitaplaştıracağız. Bir bakıma Samsunspor’un hafızası olacak olan bu eser, özellikle çocuk ve gençlerimize kulübümüzün büyüklüğünü anlatacak ve çocuklarımıza Samsunspor sevgisini aşılayacak. İnşallah bu eseri de Samsunspor’umuza kazandıracağız” dedi.

 

 

 

 

adminadmin