Spor
Giriş Tarihi : 25-03-2022 14:32   Güncelleme : 25-03-2022 14:32

Samsunspor Teknik Direktörü Fuat Çapa’dan Çarpıcı Açıklama

Samsunspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, antrenman öncesi Nuri Asan Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Samsunspor Teknik Direktörü Fuat Çapa’dan Çarpıcı Açıklama

 

Ligde oynayacakları 9 haftayı iyi bir şekilde değerlendirmek istediklerini belirten Fuat Çapa, “Şehrin tekrar hareketlenmesi, inanması birlikteliği sağlaması tekrar ‘biz’ olduk demesi bu gayet olumlu bir dönüşüm aldı. Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçından önce atılan adımın, Erzurumspor galibiyetiyle atılan 2’nci adım ve Royal Hastanesi Bandırmaspor maçının ardından da 3’üncü adımı atarak inşallah adım adım değil koşarak sezon sonunu yakalamamız gerekiyor. Bunu da yakalarsak ümit ediyorum öncelik ilk 6 ama tabi hala 9 maçımız var. Bu 9 maçta olabilecek çok şey var. Bundan dolayı sadece 5’inci, 6’ncı olalım değil, her maçı kazanıp sezon sonunu kaçıncı sırada bitirebiliriz ona bakacağız. Ümit edelim biz bu süreçte güzel sonuçlar alırken, üstümüzdeki takımlar puan kaybı yaşar ve bizde bu yarışı direkt çıkma ümidini son haftalara kadar taşımış oluruz. İnşallah bunu hep birlikte yaşarız” dedi.

MKE Ankaragücü’nü yendikten sonra çok talihsiz puan kayıpları yaşadıklarını ve puan kayıplarının ikinci devredeki kredilerini tükettiğini belirten Fuat Çapa, “Biz Ankaragücü galibiyetinin ardından puan kaybettiğimiz Beypiliç Boluspor, İstanbulspor ve Tuzlaspor maçları ve sonrasındaki dönemde 3 – 4 puan daha fazla alsaydık şu anda başka şeyler konuşacaktık. 42 değil de 47 puanımız olacaktı. 1 maçımız da eksik, bu sefer değişik hesaplar yapmaya başlayacaktık. İlk devreden ikinci devreye aktaracağımız puan kaybetme kredisini Beypiliç Boluspor, İstanbulspor ve Tuzlaspor karşılaşmalarında tükettik. 2’nci devre ise Bereket Sigorta Ümraniyespor maçında aldığımız mağlubiyetin etkisi Nasadoge Menemenspor maçına da yansıdı.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında daha önce yaşadığımız talihsizlikleri geride bırakmak zorundaydık. Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında önceki karşılaşmalardan aldığımız dersleri sahada doğru uyguladık. Önemli olan bundan sonrası.

Kalan 9 maça odaklanıp, bunu da sadece 9 maç olarak değil maç maç giderek, hesap yaparak girmek lazım. Her maçın kendi hikayesi var. Maçlara iyi bir şekilde hazırlanıp, Royal Hastanesi Bandırmaspor maçında da taraftarlarımızı statta görerek, o desteği gerçek anlamda hissetmek istiyoruz. Milli takım arasını iyi değerlendirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN