Spor
Giriş Tarihi : 09-03-2017 11:19   Güncelleme : 09-03-2017 11:19

Samsunspor’dan Gaziantep'e Hakemi etki altına almaya çalışmayın!

Gaziantepspor Kulübü Başkanı Osman Toprak'ın, "Samsunspor camiası kaotik ortam oluşturuyor" açıklamasına Samsunspor’dan sert açıklama geldi.

Samsunspor’dan Gaziantep'e Hakemi etki altına almaya çalışmayın!

Samsunspor’un resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle;

MESNETSİZ İFADELER

"11 Mart 2017 Cumartesi günü Samsun 19 Mayıs Stadyumunda oynayacağımız Büyükşehir Gaziantep Kulübü TFF 1.Lig Futbol karşılaşması ile ilgili rakip kulübün yöneticileri tarafından centilmenliğe yakışmayan bazı açıklamalar nedeni ile bir Basın Açıklaması yapmak zorunluluğu doğmuştur.

Spor Kulüplerinde yönetici olmak sorumluluk gerektirir. Bunlardan bir tanesi de sporun centilmence yapılmasını sağlayacak imkânları hazırlamaktır. Bunun içerisinde özellikle yöneticilerin, verdikleri beyanatlarla tüm sporseverleri etkiledikleri unutulmamalıdır.

Büyükşehir Gaziantep Kulübü yöneticileri iki kulüp için de önem arz eden bu karşılaşma öncesinde hem Türkiye Futbol Federasyonuna bir yazı ile başvuru yapmış, hem de çeşitli medya kanalları ile karşılaşmanın tansiyonunu yükseltecek açıklamalarda bulunmuşlardır.

Hâlbuki kulübümüz ve yönetimimiz, Fair Play gereği olarak ligin ilk yarısındaki karşılaşma esnasında tarafımıza yaşatılan olayları geçmişte bırakarak rakibini Samsunumuzda ağırlama hazırlıkları yapmaktadır.

HAKEMLERİ ETKİ ALTINDA BIRAKMAYA YÖNELİK

Tam da bu esnada gelen ve yukarıda bahsettiğimiz yönetici sorumluluklarından yoksun açıklamalar Büyükşehir Gaziantep Kulübü yöneticilerine yakışmamıştır. Beklenen ve olması gereken Fair Play ruhuna uygun mesajlar vermektir.  Rakibimizden gelen bu açıklamaların gerçekle ilgisi olmadığı gibi, tarif ettiğimiz yönetici profilinden de uzak kalmaktadır.

Aynı zamanda bir takım mesnetsiz ifadeler ile karşılaşmanın hakemlerini de etki altında bırakmaya yönelik açıklamaların yöneticilik vasıflarına uygun olmadığı açıktır.

Özellikle birlikte belirtmek isteriz ki Samsun, bir FUTBOL ŞEHRİ’dir. Samsunspor Kulübü de Samsun’un ve ülkemizin önemli ve köklü gelenekleri olan saygın bir kulübüdür.  Resmi liglerde mücadele verdiği her dönemde Samsun’a gelen rakiplerini sonuç ne olursa olsun ağırlamış ve herhangi bir olaya maruz kalmaksızın uğurlamıştır.

Samsun ve Samsunspor tüm konsantrasyonu ile yaptığı işe odaklanmış ve maç gününü beklemektedir. Her karşılaşmada olduğu gibi, Büyükşehir Gaziantep Kulübü ile yapacağımız karşılaşma için Resmi Emniyet Güçleri standart önlemler almaktadır. İlave olarak, iddia edilenin aksine yöneticilerimiz ve teknik ekibimiz tarafından taraftarlarımızı sükûnete ve sadece takımlarını desteklemeye davet eden açıklamalar da yapılmaktadır.

Taraftarlarımız ise karşılaşma boyunca takımlarına destek verecek tezahüratlar ile tribünlerdeki yerlerini alacaklardır.

 

adminadmin