Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 13-05-2021 13:52   Güncelleme : 13-05-2021 13:52

Samsunspor'u bir dövmediğiniz kaldı !

Yılport Samsunspor; Süper Lig' e ilk2' den çıkamadı ve aynı puana sahip 3 takımdan, averaj farkıyla 3. sıradan Play- off oynamaya hak kazandı.

Samsunspor'u bir dövmediğiniz kaldı !

Elbette ki 2- 0 kazandığı Adanaspor maçıyla ve rakipleriyle 70 puana sahipti ancak; dediğim gibi ikili averajla maalesef 3. sıradan Play- offlara kaldı.

Aslında  her 3 takım da  Süper Lig' i haketmişt. Hatta; TRT Spor spikerleri bile 3 takımın bu başarısını övmüştü amane  gariptir ki; bu zamana kadar Samsunspor sevdalısı gibi görünüp, fırsat bu fırsattır diyerek;Samsunspor' a kin, öfke kusanları bir kez daha gördü bu millet!

Aslında; bu kişilerin derdi Samsunspor'un başarısı ve sevgisi değildi ! Onların bu haksız eleştirileri daha lig başlarkn başlamıştı. Galibiyet aldığı maçlarda bile takımı yerden yere  vurdular ve sandılar ki biz sert davranırsak takım da düzelir !

Ne var ki; evdeki hesap çarşıya uymadı. Daha ne olacaktı ki; bari bir de tüm oyuncuları dövseydiniz, gördüğünüz yerde kovalasaydınız ! Arkadaş; her zaman şunu söyledim ve söylerim de; sadece iyi günde deği, takımın zor gününde de yoktunuz !

Evet; diyeceksiniz ki Samsunspor' un hiç mi suçu yok, hiç mi yanlışı yok ! Var elbette; Ertuğrul hocamızın bazı yanlışları olmadı değil ama biz durmadan onu da BaşkanYüksel Yıldırımı da, yönetimi de hatta taraftarları bile yerden yere vurduk !

Böylece bazı fırsat bezirgânlarının ekmeğine  yağ sürdük. Takımın aldığı galibiyetleri görmezden gelip, mağlubiyetlerinde dört bir koldan saldırdık ! Bu davranışlar; bu şehire ve Samsunspor' a, Samsunspoluluğun özüne, tarihine ve kulübüne karşı hiç yakışmadı !

Şimdi Play- off' ta ilk maçımızda İzmir' de Altınordu ile kozumuzu paylaşacağız. Bu Altınordu' yu ligde çok beğendik. Özellikle de alt yapıya ve  gençlere önem veren bu takım hafife alınmamalı.

Ancak Altınordu Başkaı' nın maç oynanmadan " Biz Süper Lig' i düşünmüyoruz , düşünsek de gençlere yer vereceğiz " gibi tuhaf laflar etmesi spor camiasını şaşırttı. Bir de gerek Adana Demirspor ve gerekse de Giresunspor maçında stadlara çok sayıda hemde maskesiz tarafatar alınması, yasak ve tam kapanma kurallarının resmen çiğnendiği bir futbol ortamında, adillikten ne kadar söz  edebiliriz !

TFF Federsyonu; her takıma ve  lige eşit mesafede ve dürüst davrnmalı, maçlara tecrübeli ve âdil hakemleri atamalıdır, yoksa akıllarda yanlış anlaşılmaların, kafalarda soru işaretlerinin oluşması kaçınılmaz olur.

Biz her 2 takımı  yine de kutluyoruz ve inşallah dileğimiz ve tek hedefimiz Süper Lig yoludur. Yeter ki hakemlerimiz âdil olsunlar. Gerisi zaten kendiliğinden gelecektir.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN