Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-09-2017 15:00   Güncelleme : 29-09-2017 15:28

Samsunspor’un yeni stadyumunun Çimleri neden tutmuyor!

Samsun Haber - Samsunpor’un Tekkeköy’deki yeni stadyumunun çim ekim ihalesini alan firmanın çimleri sahaya bir türlü tutturamaması sebebiyle Samsunspor maçları başka stadlarda oynanıyor.

Samsunspor’un yeni stadyumunun Çimleri neden tutmuyor!

Olimpiyatlara yetişeceği açıklanmış olmasına rağmen, TOKİ tarafından inşaatı tamamlanan Samsunspor Stadyumu henüz Gençlik ve Spor Bakanlığına teslim edilemedi.

Stadyumun çim ekim ihalesi Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

İhalesini Procon Yapı’nın kazandığı Samsun Arena Stadyumu futbol sahası çim serimine firmanın resmi internet sitesi verilerine göre ilk kez geçtiğimiz Kasım ayında yani yaklaşık bir yıl önce başlandı.

BU KAÇINCI ÇİM SERİMİ

Fakat serilen çimlerin bir türlü tutmaması sebebiyle çim serim işlemi birkaç kez daha denendi.

En son çim serim işi Haziran ayında gerçekleştirildi.

Firma Karadeniz iklimine göre normalden daha kalın olması gereken, çim tabakasının altına serdiği kumu uyarılara rağmen ısrarla kendi standartlarına göre yani çok ince serdiği için istenilen randıman alınamadı.

Son olarak Adapazarı’ndan getirilen yeni çimlerin serim işlemi devam ettiği için yeni Samsun 19 Mayıs Stadyumu yeniden bakıma alındı.

Bu sebeple Samsunspor, TFF 1.lig'in 7. Haftasında Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda Balıkesirspor Baltok'la karşı karşıya gelecek.

adminadmin