Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-08-2017 11:06   Güncelleme : 22-08-2017 11:06

Samsun’un İkinci Devlet Üniversitesi Siyasi hesap sebebiyle mi engelleniyor!

Samsun Haber - FETÖ terör örgütünden alınarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne devredilen Canik Başarı Üniversitesi alanında ikinci devlet üniversite kurulmasının siyasi çekişmeler yüzünden engellendiği öğrenildi.

Samsun’un İkinci Devlet Üniversitesi Siyasi hesap sebebiyle mi engelleniyor!

Samsun Çarşamba İlçesine hukuk fakültesi kurarak fakülteyi en düşük puanla öğrenci alır hale getiren bazı çevreler Samsun ikinci devlet üniversitesinin yeri olarak Çarşambayı düşünüyor.

İkinci devlet üniversitesini Çarşamba’ya kurmak isteyenlerin yanı sıra bir de Bafra’ya kurulması için çaba gösterenler de var.

Samsun’a ikinci devlet üniversitesinin OMÜ'ye rakip olacağını düşünenlerin Başarı Üniversitesi’nin arazisine yüksek okul taşımaya çalışmasıyla birlikte Samsun ikinci üniversitesinin önündeki engeller bitmek tükenmek bilmiyor.

İkinci Üniversite özellikle de sosyal alanlar ağırlıklı olursa kurulması, büyümesi şehrimize ekonomik ve sosyal anlamda çok büyük katkılar sağlayacak ve göstereceği performansla da ülkemizin sosyal problemlerine çözümler üretecek hale gelecek şekilde planlanmalıdır.

Bugün ikinci üniversite olacak yerin iki yıllık Meslek Yüksek Okulu olarak düşünülmesi Samsun için büyük yp ve çok büyük kayıp olacaktır.

Son günlerde büyüyerek güçlenen kamuoyu tepkisinin ortak kanaati de Samsun’a ikinci bir devlet üniversitesini alanının Canik Başarı’dan boşalan yere kurulması yönünde…

 

adminadmin