Ekonomi
Giriş Tarihi : 14-02-2020 13:43   Güncelleme : 14-02-2020 13:43

Sanayideki Toparlanmanın Yılın İlk Çeyreğinde De Sürmesini Bekliyoruz!

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan: Sanayideki toparlanmanın yılın ilk çeyreğinde de sürmesini bekliyoruz!

Sanayideki Toparlanmanın Yılın İlk Çeyreğinde De Sürmesini Bekliyoruz!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan sanayi üretim endeksi sonuçlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı

Kaan açıklamasında şunları kaydetti:

Aralık 2019 dönemine ilişkin yıllık bazda %8,6, aylık bazda ise %1,9’lik sanayi üretimi artışı, iç talepteki canlanmanın genele yayıldığına işaret etmesi bakımından, reel sektör adına oldukça sevindirici bir gelişme olmuştur. Böylece çeyreklik bazdaki artışın %5,8 seviyesine yükselmesiyle birlikte, yılın son çeyreğine yönelik güçlü büyüme beklentimiz de teyit edilmiş oldu. Nitekim MÜSİAD olarak her ayın son iş günü sonuçlarını paylaştığımız SAMEKS’in Sanayi Endeksi de Aralık ayında önceki aya göre 7,8 puan birden artarak reel sektördeki toparlanmanın hızlandığına ilişkin öncü bir gösterge olmuştu.

Parasal gevşemenin gecikmeli etkilerinin piyasalarda daha fazla hissedilmeye başlanması ve kredi artışını destekleyen diğer düzenlemelerin de etkisiyle, sanayideki toparlanmanın yeni yılın ilk çeyreğinde de sürmesini bekliyoruz. SAMEKS Sanayi Endeksi’nin Ocak 2020 döneminde artışını sürdürerek 57,1 seviyesinde gerçekleşmesi de bu beklentimizi desteklemektedir.

Recep YAZGANRecep YAZGAN